Café
2021-02-21

2030-ra már favágók sem lesznek?

A technológia egyre rohamosabb tempóban fejlődik. Ennek számos pozitív hozadéka van, de ahogy minden témában itt is technooptimistákra és technopesszimistákra oszlik a társadalom. Bármelyik csoportba is tartozol, fontos tudnod, hogy a felmérések szerint 2030-ra számos munkahely fog teljes mértékben átalakulni, vagy megszűnni.

Természetesen sok esetben nem önkényesen váltják fel az emberi munkaerőt gépekkel, hanem egészen egyszerűen azért, mert nincs elég munkaerő, és a fiatalok többsége más területen végzi a tanulmányait. 
 

Ezek a munkahelyek 2030-ra már nem fognak létezni

 

Utazási ügynök

Nem kell hozzá túl sok magyarázatot fűzni. 10 évvel ezelőtt még mindenki utazási irodában foglalta az utakat, ma már egy kattintással foglalunk szállást és vásárolunk repülőjegyet online. 

Pénztáros

A bevásárlóközpontokba már egyre több helyen láthatunk önkiszolgáló pénztárakat, néhány év múlva egyáltalán nem lesznek pénztárosok. 

Gyorséttermi dolgozók

A világ számos pontjain a gyorséttermi dolgozók 80 százalékát helyettesítették már valamilyen automatizált folyamatnak köszönhetően. A gyorséttermek szakácsaira nem sokáig lesz már szükség, hiszen egy gombnyomással elkészülnek az ételek.

Postás

Bármennyire is nosztalgikus képeslapot küldeni a nyaralásról, rövid időn belül, nem lesz értelme postásokat alkalmazni. A számlák és értesítések nagy része már az e-mail fiókunkba költözött a postafiókunkból. A papír alapú üzeneteket a legtöbb intézmény igyekszik felszámolni.

Játékvezető

A drukkereknek is előbb vagy utóbb le kell mondaniuk a bíró szidásáról, mivel mesterséges játékvezetők bevonása csak idő kérdése.

Favágó

Mivel a papír alapú termékek egyre inkább digitálissá válnak, és egyre több vállalat, kormány a környezetbarátabb és fenntarthatóbb eszme felé orientálódik, a favágó szakma veszélyeztetett fajjá vált.

Telemarketinges

A telemarketingesen kívül valószínűleg sokan örülnek ennek az információnak. Hiszen néhány cég megbízottjai a nap bármely szakaszában megkeresték az adott személyeket. Egyértelmű, hogy a vásárlásnak ez a formája már egyáltalán nem működőképes. 

Forrás: https://www.glamour.hu/

 

Sok kókler jelent meg az építőiparban a felújítási kedvezmények hatására

Magyarországra is megérkezett az OREO és Lady Gaga kollaborációja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek