Café
2020-11-26

Távozott a Debrecen underground nagy alakja

Elhunyt Terdik László a kilencvenes évek debreceni underground mozgalmának megkerülhetetlen alakja.

Terdik Lászlót gyakorlatilag mindenki ismerte Debrecenben aki a kilencvenes években volt fiatal. Lehetőséget, teret biztosított fellépésekre a külinös dizájnt képviselő szórakozóhelyein. Az YBl Főiskolán végzett ugyan, de gyakran felrúgta az építés szabályait. Így lett merész, szokatlan de mégis nagyon szerethető az a néhány kultikus hely amiket üzemeltetett. Ki ne emlékezne a Labirintusra, Panzióra,  Entrópia Centrumra vagy a recsegő ropogó galériával megtákolt Meteor mozira, Mondják ha Ó nincs, nincs Debrecenben underground sem 90 és 95 között. 

" Egy örökké lángoló ember ment el, aki mindig épített, a szándék mindig pozitív és előre mutató volt, progresszív. Az üzleti siker néha elmaradt...de a munkája és annak az eredménye nagyon kedves nyomott hagyott bennünk. "   (forrás facebook)

Mondom mégegyszer mindenki ismerte, ám mégis alig tudunk valamit Terdik Laciról. Alig találni róla fényképet, azt sem tudjuk biztosan mennyi idősen pihent meg. Voltak titkai amiket magával vitt. De az emléke itt maradt. Mindörökké.  

Több mint 6000 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Felvételinél is bölcs döntés a BTK

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek