Blog
2022-03-20

A tavasz hírnökei

A hosszú téli éjszakák után márciusban ébred a természet. A parkok madarak csicsergésétől hangosak, a fák rügyei jócskán duzzadtak, és a talajszintet figyelve egyre változatosabb dísznövényeket látunk.

A hagymások (tulipán, jácint, keltike) alig várják, hogy virágaikat bontsák. Az elsők között a védett téltemető jelenik meg, félárnyékos területen, ahol csoportszerűen díszít csak igazán szépen. Vigyázat, mérgező növény!  

A mindenki számára ismert kikeleti hóvirág is megjelenik a tavasz közeledtével és csüngő, fehér virágaival kedvességet áraszt számunkra. 2005 óta a vadon élő változat föld feletti és föld alatti részei is védettek!

A cserjék közül a téli jázmin ontja apró, sárga virágait tucatnyi vesszőjén. 

A félárnyékot kedvelő hunyorok mellett az ősszel ültetett árvácskák is virágokat fejlesztenek. Az árvácska hálás növény, egészen május elejéig hozza virágait, ha öntözzük.

 Mindkét faj esetében fontos, hogy szedjük le elszáradt virágait, esetlegesen beteg leveleit, így megelőzhető a fertőzés. 

A lehullott falevelek alatt folyamatosan bújik apró hajtásaival a nyár folyamán virágzó tűzliliom és nőszirom. A tűzliliom növekedési erélye a környezeti hőmérséklet emelkedésével párhuzamos. 

Gyönyörködjünk a kertben, parkokban, köztereken!

Forrás: futureofdebrecen

DEAC-BKV Előre

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek