Blog
2022-02-06

Környezettudatos babalátogatás

Még meg sem született a kisbabánk, de már volt, aki ajándékokkal állított be hozzánk. A gesztus valóban kedves és nagyon köszönjük! Sajnos a játékok nagy részét a baba még nem értékeli, másrészt a későbbiekben szeretnénk ezek felhalmozását elkerülni, minimalizálni.

Ez adta azt az ötletet, hogy minden családtagnak, jóbarátnak és ismerősnek is jelezzük, hogy az esetleges babalátogatás során nem kérünk tényleg semmit, mert mindenünk megvan, ami szükséges.

A magyar nagyon ajándékozós nemzet, így nehéz dió ez az ügy! Így abban maradtunk, hogy ha valaki mégsem szeretne üres kézzel látogatóba jönni, akkor élesszük fel a komatál hagyományát. A komatállal egykor (de szerencsére egyre elterjedtebb manapság is) a gyermekágyas anyukát és családját lepték meg. Finomabbnál finomabb falatokkal tömhettük meg a pocakunkat!

Kaptunk befőtteket, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget, virágot, ami üde színt adott kihívásokkal teli mindennapjainknak.

Volt olyan is, aki jelezte, hogy nem tudja megoldani a főzést, ezért írtunk egy rövid listát, hogy mire lehet szükségünk. Így kaptunk többek között hasznos olvasmányokat, vitamincsomagot, valamint ápolószereket természetes összetevőkkel.

Első látszatra furán hangozhat, hogy megmondjuk, mit kérünk, de a minőségi együtt töltött idővel és a valóban hasznos ajándékokkal szerintem nem lehet „mellé lőni”.

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki ezt tiszteletben tartotta, és  „zöld” formában kedveskedett nekünk!

Forrás: futureofdebrecen.hu

Kaméliás hölgy

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek