Blog
2022-01-30

Sószoba – avagy egészséges debreceni élményt ajándékozni

Mostanában „a csapból is az folyik”, hogy ajándékozz élményt! Ez pozitív lehet a környezetvédelem szempontjából, hiszen nincs mindenkinek szüksége egy tizedik bögrére vagy kozmetikai csomagra.

Debrecenben szerencsére elég sok lehetőség van az élmény-ajándékokra, ami azért is jó, mert helyben a helyi gazdaságot tudjuk támogatni. Így az nem jár felesleges utazással sem. Ha igazán öko-k szeretnénk lenni, online formában adjuk át az ajándékot, így spórolhatunk a papírral is.

Legutóbb a sószoba-élményt próbáltam ki. A sószoba azért is nagyon hasznos, mert nem kell elutaznunk sem a tengerpartra, sem egy igazi sóbarlangba, ha használni szeretnénk a sós levegő gyógyító erejét. A sószobát sokan a tüdőbetegségekkel kötik össze – tévesen. Bár tényleg sikeresen alkalmazzák krónikus betegségek ellen, azonban egészséges embereknek is bátran ajánlom!

A sószoba lényege, hogy a szoba vagy kabin mesterségesen idézi elő a sóbarlang mikroklímáját, és a levegő összetétele segít megőrizni egészségünket. A sószobában egy 45 perces relaxáció a stressz csökkentésére is alkalmas.

 

A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatóak a krónikus légzőszervi betegségek is, de bőrproblémákra is lehet pozitív hatással. A sóterápiák közül a száraz, non-stop beporlasztásos sóterápia ma a legkorszerűbb. A folyamat során az előállított sópor-szemcsék olyan aprók, hogy a tüdő legtávolabbi hörgőcskéibe is könnyedén eljutnak. A belélegzett sókristályok a légzőjáratok öntisztulását segítik elő.

Debrecenben számtalan helyen lehet igénybe venni sószobákat. Ha természetes megoldást keresünk a betegségek megelőzésére, kezelésére, azt a Föld és a testünk is megköszöni. Óvjuk az egészségünket, ajándékozzunk egészséget helyben!

Forrás: futureofdebrecen.hu

Nagy-Britannia fontolóra vette, hogy csapaterősítéseket küld Kelet-Európába

Erdős Fruzsi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek