Blog
2022-01-11

Újévi és vízkereszti csobbanás a Tisza-tóban

Igazán szép hagyomány vette kezdetét a példaértékű környezetvédelmi cselekedeteiről és rövidfilmjeiről ismert Ljasuk Dimitrynek köszönhetően.

Az értéket teremtő programra vízkereszt napjához közel, 2022. január 8-án került sor. Az esemény a Tisza megáldásával vette kezdetét Tiszafüreden. Sándor atyának köszönhetően a Tisza-tó mostantól szentelt víz lett, a szentelt só pedig pedig távol tartja a vizet a bajoktól. 

A világon több millió ember köszönti az új évet hideg vízben fürdéssel, jelképesen megtisztulva ezzel. A szertartást követően –rövid bemelegítés után – 94 bátor résztvevő merült alá a 2 fokos, jeges vízben. Az oklevelek átadása során megtudhattuk, hogy rajtunk kívül, még nagyon sok debreceni volt a résztvevők között. 

A csobbanók a rövid, de frissítő merülést követően hangulatos mobilszaunában melegedhetett át, amit egy lakókocsi rejtett. A merülés során elvesztett energiát forró tea, szendvicsek és pogácsák pótolták. A biztonságra mentőtisztek és polgárőrök ügyeltek. 

A merülőket megkérdezve, csak pozitív válaszokat kaptam: felpezsdítette őket a hideg víz élménye. Ezúton is köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a hagyományteremtő programnak!

Forrás: futureofdebrecen.hu

Future of Debrecen

DEAC darts az FM90 Campus Rádióban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek