Belföld
2021-10-15

Orbán Viktor: a harmadik oltás felér egy életbiztosítással

A harmadik oltás felér egy életbiztosítással - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, a hétvégén kapja meg a koronavírus elleni oltás harmadik adagját.

Kijelentette: járvány negyedik hulláma "lassan bekeríti Magyarországot, kelet felől mindenképpen", megjegyezve, a szomszédos Romániában - ahol a magyarországi 59 helyett csak 29 százalék az átoltottság - riasztó a helyzet.
    A miniszterelnök arra biztatott mindenkit, fontolja meg a maszkhasználatot, noha - tette hozzá - az önmagában nem véd meg a fertőzés ellen, csak az oltás.
    Kifejtette, az oltás működik, a beoltottak között egy százaléknál kisebb a koronavírusban megbetegedők aránya.
    Elmondta azt is, a negyedik hullám nem kerülhető el, a vírus delta variánsa sokkal agresszívabb a korábbiaknál. Így a veszély is sokkal nagyobb, ezért arra kérte az embereket, ne kockáztassanak, oltassák be magukat.

 

A rezsiharc eredményét meg kell védeni

Brüsszel árat emelne az áram és az üzemanyag esetében is azzal az indoklással, hogy klímavédelmet kell folytatni.

A klímavédelem jó dolog - jegyezte meg Orbán Viktor hangsúlyozva, hogy annak költségeit nem a lakossággal, hanem a károsanyag-kibocsátó nagy cégekkel kell megfizettetni. Ehhez az árszabályozási rendszer átalakítása, a spekulációs elemek kiküszöbölése szükséges, nem szabad a pénztőkét beengedni erre a területre, mert abból baj származik.
Kiemelte: Bécsben vagy Berlinben kétszer, háromszor annyit fizetnek az emberek a villanyért, a gázért, mint Budapesten.
Emlékeztetett arra, a 2010-ben felállt kormány egyik első küzdelme a Brüsszellel éveken át vívott rezsiharc volt, megemlítette: piaci árak esetén évente 380-400 ezer forinttal fizetne többet a mostaninál egy átlagos magyar család.


MTI 2021. október 15.

1249 az új fertőzött, elhunyt 10 beteg

Szijjártó: 400-400 ezer vakcinát adott el Magyarország Vietnamnak és Thaiföldnek

MTI

Szerző
Hasonló cikkek