Belföld
2021-06-25

Kormányszóvivő: megérkeztek az első szállodahajók Magyarországra

Csütörtökön megnyitották a határokat a szomszédos országok felé és ennek köszönhetően az első két szállodahajó megérkezett Magyarországra - közölte a kormányszóvivő az egyik hajó kikötőjében pénteken.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta: ezek a hajók tavaly szeptember óta nem tudtak Magyarországra jönni a járványhelyzet miatt, és a hazai turisztikai szektorból hiányoztak azok a turisták, akik ilyen a hajókon utaztak volna.
    

Az oltásoknak köszönhetően le tudtuk gyűrni a járvány harmadik hullámát, és egy-másfél hónappal tudtuk ezt előbb megtenni, mint más európai országok, ennyivel korábban tudtuk újraindítani az életet és a magyar gazdaságot - mondta.
 A most érkezett két szállodahajón több mint 300 turista utazik és Budapest mellett Mohácson és Esztergomban is megállnak - mondta.
 

Azzal, hogy az ehhez hasonló lépéseknek köszönhetően újra tudjuk indítani a turisztikai szektort, újra tudnak indulni az erre épülő vállalkozások - fogalmazott, példaként említve az éttermeket, a városnéző buszokat és az idegenvezetőket.
Ezek az első, de nem az utolsó fecskék - mondta a kormányszóvivő.

5 millió 455 ezer a beoltott, 66 az új fertőzött, elhunyt 8 beteg

A 120 éves magyar filmet ünnepelik a Magyar Mozgókép Fesztiválon

MTI

Szerző
Hasonló cikkek