Belföld
2021-04-18

Rugalmasságot kért az iskolai hiányzások terén Kásler Miklós

Az április 19-én nyitnak az óvodák és az iskolák alsó tagozatai. A nyitás utáni működéssel kapcsolatban pénteken levelet küldött az iskoláknak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A Telex birtokába került levél a következő fontosabb ajánlásokat, kéréseket és utasításokat tartalmazza.

  • Az óvodákban akkor se vonják össze a csoportokat, ha eleinte alacsonyabb a jelenlévő gyerekek létszáma.
  • Az iskolai alsó tagozaton hétfőtől folytatódik a jelenléti oktatás. Továbbra is mérni kell a gyerekek testhőmérsékletét, viselni kell a maszkot, használni a kézfertőtlenítőket, és fontos a rendszeres szellőztetés.
  • Az iskolai hiányzásokról így ír a miniszter: „a gyermekek, tanulók hiányzásával kapcsolatban kérjük, hogy kellő rugalmassággal, mindemellett a hatályos jogszabályok és a kiadott intézkedési tervben foglaltak figyelembevételével járjanak el” az iskolaigazgatók. Az intézményvezetőnek alapos indokkal lehetősége van a tanulói távolmaradást igazoltnak tekinteni.

A miniszter felhívja az igazgatók figyelmét arra, hogy hogy az igazolt és igazolatlan hiányzásokra vonatkozó szabály változatlanul érvényes. 250 óránál több hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem volt értékelhető, osztályozó vizsgát kell tenni.

  • A levél kitér arra is, hogy nem lehet párhuzamosan jelenléti és digitális oktatás folytatni. Ám ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jelenléti oktatásba online bekapcsolódjon egy tanuló.

Miami 2022-től bekerül a Forma-1-es versenynaptárba

Egyes betegségek esetében hatástalanok lehetnek a koronavírus elleni vakcinák

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek