Belföld
2021-03-26

Gulyás Gergely: pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg

A szabályokat a húsvéti ünnepek időszakában is be kell tartani.

Gulyás Gergely mai rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, nemsokára túl leszünk a járvány harmadik hullámán, és megkezdődhet a nyitás. Ma az operatív törzs hosszan tárgyalt azokról a javaslatokról, amelyek a gazdasági élet szereplőit érintik, a szabályokat támogatják, de változtatásra akkor van lehetőség, hogyha a beadott oltásszámok tekintetében átlépjük a 2,5 milliós határt.

A kijárási tilalom este tíz órára módosul, hajnali ötig fog tartani.

Az üzletek hajnali öt órától fél tízig lehetnek nyitva. Ugyanakkor biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat.

Az iskolák április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint, az óvodák, az általános iskolák és a gimnáziumok is a rendes oktatásra állhatnak vissza.

Április 1-jétől, tehát jövő hét csütörtöktől pedig megkezdődik a tanárok oltása, a tervek szerint bő egy hét alatt mindenkit be tudnak majd oltani.

A vakcinabeszerzések eredményesek, Gulyás Gergely elmondása szerint előreláthatólag már csak néhány hetet kell kibírni. Ha betartjuk a szabályokat, Magyarország más európai országokat megelőzően előbb fogja visszanyerni normális, régen megszokott, és az elmúlt hónapokban nem tapasztalt életét. 

A felelős nyúltartásra hívja fel a figyelmet a fővárosi állatkert

A zenei streamingnek köszönhetően növekedett a hangfelvételipar

Erdei-Nagy Anna

Szerző
Hasonló cikkek