Belföld
2021-03-03

Kezdődik a pollenszezon

Nem örülhetünk felhőtlenül a tavaszias időnek.

Több allergén növény pollenkoncentrációja is magas lehet a következő napokban - figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A tavaszias idő beköszöntével számos növény megkezdte virágzását, ezért a levegőben található pollenkoncentráció gyors emelkedésbe kezdett. A következő napokban a ciprus- és tiszafafélék koncentrációja elérheti a magas-nagyon magas tartományt is, így a virágporukra érzékeny allergiások erős tüneteket tapasztalhatnak. A mogyoró pollenjére allergiások számára jó hír, hogy február közepén az erős lehűlés hatására a mogyoró barkák elfagytak, ezért az elkövetkező időszakban a virágporuk koncentrációja csökken, legfeljebb a közepes szintet érheti el. Az éger esetében továbbra is számíthatunk magas pollenkoncentráció kialakulására.

Az éger esetében továbbra is számíthatunk magas pollenkoncentráció kialakulására.

A nyárfák pollenszórása közepes, és növekvő tendenciát mutat. Helyenként közepes szintet érhet el még a szil pollenszórása is. A juhar és a fűz virágpora egyelőre alacsony koncentrációban van jelen a levegőben, pollenszórásuk azonban fokozatosan erősödhet.

Kövessék a Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő Polleninformációs szolgáltatását és szükség esetén kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól. Javasoljuk, hogy a tünetek várható megjelenése előtt 1-2 héttel kezdje el a gyógyszeres kezelést és szükség esetén kérje kezelőorvosa tanácsát.

Fotó: pixabay.com

Az idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek

Alig változott a forint árfolyama szerda reggelre

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek