Belföld
2020-11-04

Rendkívüli jogrend lépett életbe Magyarországon

Ismét életbe lépett Magyarországon a rendkívüli jogrend - ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be kedd este.

 Az intézkedések között szerepel, hogy éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást lép életbe. Orbán Viktor rendkívüli bejelentésében elmondta azt is: a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken. 

 A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé tették - ismertette a kormányfő. 

 Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkhasználat. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják. 

 Orbán Viktor kifejtette, hogy az inézkedésekre azért van szükség, mert tapasztalataik szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi a szomszédos Ausztriát. Ha így lesz, akkor december közepére a kórházak elérik a teljesítőképességük határát. 

Fotó: Facebook
 

Josh Groban érzelmi hullámvasúton

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a feleségét meggyilkoló szentpéterszegi férfi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek