Backstage
2022-11-03

Himnuszt írt a borozáshoz a Punnany Massif énekese

November 11-én jelenik meg Meszes Balázs első szólólemeze, amelynek beharangozó videoklipje, a „Jól igyál!” Villány Város és a Villányi Borvidék támogatásával készült el.

A Punnany Massif énekese, Meszes Balázs „meszka” néven indította el a szólóprojektjét és hamarosan kiadja az első önálló albumát is. A november 11-én érkező korong egyik száma a „Jól igyál!”, ami a magyar borvidékek, de főként Villány előtt tiszteleg. „Pálinkadalunk már volt, de a borozásról még nem íródott ilyesmi” – emelte ki Meszka, akinek baranyai származása miatt nem kellett messzire mennie az inspirációért. „Tulajdonképpen a szőlősorokon nőttem fel, rendszeresen segítettem szüretelni” – árulta el. „Felnőttfejjel bejártam a villányi térséget és elkezdtem felfedezni a borok közötti különbségeket. Ráadásul a Punnany Massif is gyakran kapott meghívást az ország borfesztiváljaira.”

Meszka azt mondja, a feleségével már hazánk összes borvidékét felkeresték és az évek során igazi bor-szerelmesek lettek. „Kétségtelenül a villányi a kedvenc régiónk, ezért eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a közel egy éve a fiókban álló dalomat egy kicsit átalakítanám úgy, hogy a himnuszuk lehessen. Baranyai gyerek vagyok, miért ne róluk szólna a számom?” A város polgármestere és a Borvidék képviselői azonnal támogatták az ötletét, ők maguk is tervezték egy hasonló szám elkészítését. „Összehozott minket a sors, mindannyian jó helyen voltunk a megfelelő időben.”

Az énekes-dalszerző a Villányi Vörösbor Fesztivál programjának keretén belül mutathatta be akusztikus formában a szólólemezét is Pető Szabi zenésztársával. A „Jól igyál!” klipjét a koncert másnapján rögzítették Villány Város és a Villányi Borvidék támogatásával, a forgatás pedig kifejezetten emlékezetesre sikeredett: „Végigbuliztuk az éjszakát a fellépés után, ezért kitaláltam, hogy jobb, ha már nem is fekszünk le aludni, úgyis a hajnali napfelkeltében kezdjük a felvételeket a villányi szőlősoron” - vallotta be Meszka, majd nevetve hozzátette, a reggelre azért megbánta a döntését, mert borzasztóan fáradtan vágtak bele a felvételekbe. „Mindenhol szeretettel, bor-, és pálinkakóstolóval fogadtak minket, úgyhogy ahogy teltek az órák, egyre jobban, otthonosabban éreztük magunkat. A fesztivál miatt különösen fantasztikus volt a hangulat a városban.”

Fogadjátok szeretettel a dalt és hallgassátok meg egy pohár villányi bor társaságában:

Fotó: 

Fotó: Dankó Dorián

Ljasuk Dimitry films

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek