Backstage
2022-05-17

Szolnokon is Öröm a zene

AztaQ, azaz Amatőr Zenei Tehetségkutató néven Szolnokon rendezik meg az Öröm a Zene Jász-Nagykun-Szolnok megyei fordulóját. Június 4-én a szolnoki TiszapART moziban tíz könnyűzenei formáció versenghet a továbbjutásért és az összesen több mint félmillió forint értékű díjakért valamint fellépési lehetőségekért.

Az immár több éves múltra visszatekintő Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó versenyhez idén is huszonhat helyszínen lehet őszig csatlakozni. A fővárosi, a tizenkilenc megyei és a hat határon túli megmérettetés legjobb könnyűzenei formációi és előadói juthatnak be az őszi, budapesti országos döntőbe, amelynek győztese nemcsak 3 millió forint értékű díjjal lesz gazdagabb, de csatlakozhat a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjához is. Az elmúlt években olyan zenekarok tűntek fel ezeken a versenyeken, mint a Margaret Island, a Carson Coma vagy az Antares.

Az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyének másodszor ad otthon Szolnok, hiszen a négy korábbi, törökszentmiklósi és a tavaly nyáron a tiszaligeti Gitármánia táborban rendezett megmérettetések után 2022. június 4-én a TiszapArt moziban rendezik meg az Amatőr Zenei Tehetségkutatót, azaz az AztaQ-t. A versenyre május 30-ig jelentkezhetnek saját dalokat játszó könnyűzenei zenekarok és előadók, amelyek közül tíz formáció léphet majd a hattagú zsűri elé június első szombatján. A zsűrit Andrásik Remo, az Öröm a Zene vezetője, Szarka József és Marczel Szabolcs zenei menedzserek, a Hangfoglaló Program mentorai, valamint a szolnoki kötődésű Csikány Tamás (Fácán), Pap Béla és Ratkai Miklós alkotják, akik mellett a szolnoki diákokból és a helyi zenészekből álló zsűri is szavazhat a produkciókról.

A Szolnokon zsűri elé lépő zenekarok nemcsak az Öröm a Zene országos döntőjébe való bejutásért versenghetnek majd, de több fellépési lehetőség és több mint félmillió forint díj is várja őket.

Az AztaQ szolnoki forduló megrendezését az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

Fesztiválozz Budapest közepén: teljes a Reflektor programja!

Új eljárás a neuroendokrin daganatok kezelésében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek