Backstage
2022-05-17

Fesztiválozz Budapest közepén: teljes a Reflektor programja!

Július 14. és 16. között rendezik meg először Budapest új zenei fesztiválját, a Reflektort. Az eddig bejelentett fellépőkhöz most csatlakozik: Nightmares On Wax, Oscar Jerome, Moses Boyd, Joel Culpepper, Alina Pash és sok további izgalmas külföldi és magyar előadó. Elővétes bérletek csütörtök éjfélig kaphatók a reflektorfestival.hu oldalon.

Miért a Reflektor? Ez a fesztivál azoknak szól, akik legszívesebben egyszerre állnának az összes színpadnál, hogy minél több fellépőt megnézhessenek. A Reflektoron nincsenek nappali programok, csak nagyon jó külföldi és magyar zenekarok. Olyan zenekarok, akiket ritkán lehet hazai színpadokon látni, főleg nem egyszerre. A zeneszeretőknek sok esetben eddig Bécsig vagy még tovább kellett utazniuk, ha el akartak kapni egy menő zenekart, de most elég Kőbányáig menni.  Kevés megfelelőbb helyszíne lehetne mindezeknek, mint a városrész, ami a sör és a farmerdzsekis zenész legendák otthona és ahol a legújabb zenészgenerációk tanulnak - egy különlegesen indusztriális tér, elhagyatott kamionmosó és az abba betörekvő természet. 100% ruin-porn, urbex feeling és betondzsungel.  Az Örs vezér tértől egy lépésre fekvő helyszín, villamossal percek alatt elérhető. Ide nem kell sátrat hozni, órákig utazni, és a végtelennek tűnő hazautakat is el lehet felejteni, elég csak felszállni a bejáratnál megálló éjszakai buszra vagy elkapni egy taxit és percek alatt otthon van az ember.

Teljes a program

Az egy hónapja bejelentett Temples, Son Lux, Squid, Porridge Radio, Mother’s Cake, Weval, Floex, Seafret, A.A. Williams, Whispering Sons és az izgalmas magyar fellépők mellé most èrkezett közel 30 névvel lett teljes a Reflektor programja. Itt lesz George Evelyn aka Nightmares On Wax, DJ és producer, aki napáztatta soullal, könnyed dubbal és fesztelen trip-hoppal önti el Kőbányát. Oscar Jerome, fiatal gitáros singer-songwriter London pezsgő jazz színteréről, akit a Guardian is figyelemreméltó tehetségként tart számon. 100%-os táncolhatóságot garantál, Moses Boyd feltörekvő londoni jazzdobos, dalszerző, producer reménység, aki zenéjében ötvözi a jazz, a grime, a drum and bass és a jungle elemeit. Joel Culpepper felejthetetlen élő produkcióban hozza a retro-futurista soul, r&b és funk dallamokat. Jön a Music Moves Europe díjas Alina Pash, ukrán énekesnő és rapper, aki hagyományos népzenei elemeket vegyít elektronikával és hip-hoppal. Itt lesz még a brit underground jazz szcéna meghatározó arca, a kiadóvezető, fuvolista, szaxofonos, producer és DJ Tenderlonious. Zsigeri, sötét post-punkkal és az idei Beware Believers című albumukkal jön a Crows.  A francia síterep után elnevezett Super Besse zenéjében post-punk keveredik elektronikával és new wave-vel. Legújabb Tristesse című lemezük idén áprilisban jelent meg. Kolozsvárról érkezik a Musspell elektronikával és vokálharmóniákkal kísérletező duója.

Hazai fronton 19 produkcióval egészül ki az eddigi felhozatal. A nagyszínpadon kap lehetőséget a titokzatos producer, az arcát mindig eltakaró Hundred Sins, ahogy a Middlemist Redből és a Mordáiból ismert Nóvé Soma Riederauer Dániellel közös elektronikus duója, a Samurai Drive is. A napokban megjelent új lemezével érkezik a Mayberian Sanskülotts, Laiho és a török-magyar Nasip Kısmet. A megfelelő számú gitárról a pszichedelikus alt-rockos Deep Glaze, a garázsrockban utazó Hocuspony és a magát postkrautpunkként definiáló Captain Average vagyis Sallai Laci gondoskodnak. A poposabb singer songwriter vonalat erősíti Solére és Kristoaf, míg a Paperdeer, az Agavoid és a Sophie M elektronikusabb irányból közelítenek a könnyedebb dallamok felé. Az éjszakai órákban a mïus, Galactic Jackson és Bernáthy live szettje segítenek elmerülni az elektronika világában, a Moonbase Patel Disco, DJ Gandharva & Von Yodi és az Obroni pedig a pozitív rezgések felé kormányoznak minket. 

Az elővételes bérleteket csütörtök éjfélig lehet beszerezni, a napijegyek pedig péntektől lesznek elérhetőek. https://tixa.hu/reflektor2022

A Magyar Kupa után az NB I-es bajnoki címet is megvédte a DEAC női futsalcsapata

Szolnokon is Öröm a zene

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek