Backstage
2021-03-05

Pajor Tamás az időutazó polihisztor

Ecce homo, vagyis Íme az ember! Pajor Tamás evangéliumi kifejezést ültetett át 2021-be. A polihisztor Prédikátor életigenlő szerzeményének klipjét már lehet nézni.

„Íme az ember: Pilátus emblematikus mondata a megkínzott, tömeg elé állított Messiásról, aki az emberiség megtestesítőjeként állt ott. A létért küzdő, esendő, tragikomikus, de szeretetreméltó kisember sorsa ott sűrűsödött össze és nyert megváltást”- kezdi Pajor Tamás, aki nevét már a ’80-as években beírta a történelemkönyvekbe.

Pajor Tamástól sosem állt távol a művészi, tartalmas és örökigazságokat hordozó dalszöveg, szinte minden szerzeményében megfigyelhető a klasszikus vagy éppen a kortárs költészet egy-egy jellegzetes csavarja, és ez most sincs másként.

„Az időnek ez a metszete tán önkényes, de számunkra mégis sokatmondó párhuzamot szeretne húzni a mai viharfelhők alatt megélt, fájdalommal terhes szórakozással is. Egyben visszacsatolás történetünk epicentrumához, ahol Jézus mindannyiunk helyett állt ott”- teszi hozzá a dalszerző, aki azt is megerősítette, hogy az „Íme az ember” klipje is erre próbál reflektálni. A Magyar Nemzeti Filmarchívum jóvoltából egy valódi időutazáson vehetünk részt.

„Egy korokon átívelő kamerakép kíván lenni. Hiszen a pilátusi mondat valahogy végigkíséri a történelmet, még oda is bevilágított, ahol a legnagyobb világégés árnyékában a magyar filmművészet zseniális komikusai halált megvető humorérzékkel igyekeztek a közönséget reményre hangolni, miközben a frontokon és a lágerekben példátlan mértékben folyt a vér”- magyarázza.

A Bárány Jordán és Felleg Noé rendezte klipet itt tudjátok megnézni:

Az OTP tavaly 310,268 milliárd forint adózott eredményt ért el

Papp László polgármester a Városi Életben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek