Gazdaság
2022-08-17

Kezdődik debreceni Farmer Expó

Megkezdődik szerdán Debrecenben az ország egyik legnagyobb, négynapos agrár-seregszemléje: a 31. Farmer Expón és a részeként megrendezésre kerülő 17. Hortico zöldség-gyümölcs és kertészeti szakkiállításon 17 ezer négyzetméteren mintegy 330 kiállító mutatkozik be.

 A vásárterület legnagyobb részét hagyományosan a mezőgazdasági gépek foglalják el: a legmodernebb betakarító gépek, vontatók, lézeres vetőgépek, fejőberendezések, etetők szinte minden típusával találkozhatnak az érdeklődők.
    A megújult állatbemutató téren kialakított ólakban valamennyi gazdasági állatfaj - nyúl, juh, kecske, ló, baromfi, szarvasmarha - legszebb egyedeit mutatják be a gazdák. Az állatfajok közül idén a juhot övezi kiemelt figyelem a Farmer Expón: a szakszövetség magyar juh napot rendez, amelynek során fajtaismertetővel egybekötött juh tenyészállat bemutatóra várnak minden érdeklődőt.
    A 150 bemutatásra kerülő ló mellett most első alkalommal negyven hús- és hidegvérű lovat is bemutatnak az expón, amelyre az összes állami ménes elküldi az ötösfogatát is.
    Az expó keretében rendezett konferenciákon aktuális kérdésekről tárgyalnak, így például arról: lehet-e jövője a mezőgazdasági termelésnek a Kárpát-medencében, van-e, lesz-e elég víz ehhez, hogyan befolyásolja a vízhiány a szántóföldi növény- és zöldségtermesztést, avagy elmondható-e, hogy válságban van a magyar állattenyésztés - közölte Vaszkó László vásárigazgató korábban az MTI-vel.
    Ezúttal is megtartják a rendezvényen a Hajdú-Bihar megyei kenyérünnepet, felszentelik az újkenyeret, a gazdáknak pedig tájékoztatókat tartanak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatási rendszeréről.
    A 31. Farmer Expo mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításra augusztus 20-ig mintegy harmincezer látogatót várnak.
 

Gitáros legenda előtt zenél az Android

A Diósgyőr ellen folytatódhat a jó sorozat

MTI

Szerző
Hasonló cikkek