Sport
2023-04-14

„Nem állíthat meg bennünket senki sem, hajtunk a győztes pontokért!”

Újra a felcsúti csapatot fogadja a DVSC a Nagyerdei Stadionban, április 14-én, pénteken este 8 órától. A két csapat legutóbbi mérkőzése óta eltelt időben kiderült, hogy a Lokit nem taglózta le a kupabúcsú, viszont Hornyák Zsolt legénysége az FTC és az Újpest legyőzése ellenére sem tudott a dobogóra lépni. Ma este kiderül, ki kerül kicsivel közelebb a két csapat közül a vágyott célhoz.

Valami megváltozott a DVSC-nél. Na nem most, hanem tavaly nyáron. Az új tulajdonosi kört övező balladai homály, a korai edzőváltás, valamint a csapat háza tájáról érkező hírek, a véleményes igazolások és az eredménytelenség a szezon első néhány fordulója után nem sok jóval kecsegtettek. Nagy utat tett meg a csapat azóta. Ennek pedig a legjobb mérőszáma, a vitathatatlan és megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a 26. forduló után egyetlen ponttal ugyan, de máris többet gyűjtöttek fiaink az aktuális szezonban, mint tavaly 33 mérkőzés után, a szezon végén.

Akkor szoros volt a vége, hiszen hátrafelé kellett tekinteni. Most is szoros lesz, de mennyivel másabb, ha ilyen módon szoros a szezon vége! Mindent meg kell tenni azért, hogy a hátralévő 7 mérkőzésen bizonyítsuk: Debrecen újra itt van, ismét számolni kell velünk a tabella első harmadában!

 

Fontos lépést tettünk Mezőkövesden, Blagojevic mester mégis nagyon szerényen értékelt, önmagához hűen. Ő mindig csak a következő feladatra figyel, nem használ nagy szavakat. Ezen sorok szerzője, szurkolói lelkétől vezérelve ellenben igen. Úgy gondolom, emberhátrányban ilyen teljesítményre csak kiemelten jó fizikai állapotban lévő csapat képes, ahol a csapatszellem az egység is rendben van. Hiszem, hogy a mai Loki ilyen brigád.

 

A PAFC két meccse nyeretlen, edzőváltást és sportigazgató cserét is csiripelnek a bennfentes madarak, ez aligha tesz jót az öltözői légkörnek... A piros- fehéreknél ezzel szemben az edzői stáb, a menedzsment és a játékosok is élvezik a szurkolók bizalmát., ráadásul két győztes meccs van Megyeriék mögött. Mik ezek, ha nem bíztató előjelek?

 

Befejezetlen az ügyünk a vendégcsapattal. A fájó hazai kupakiesésen túl, egy idegenbeli vereség és egy keserves hazai iksz van az idei statisztikákban. Ráadásul legutóbb 2018 októberében győztük le hazai környezetben a felcsúti „akadémistákat”. Remek nap ez a mai a vendettára. Győzni kell ma és győzni is fogunk!

 

Aki teheti látogasson ki a Nagyerdőre és buzdítsa a helyszínen a csapatot, sokat jelent a játékosok és a stáb számára is a támogatás, közösen minden akadályt legyőzhetünk!

 

Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

Fotó: dvsc.hu 

Koncertek

Jövőkép informatikus hallgatóknak

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek