Sport
2023-03-19

A DEAC simán verte a Karcagot

Akaratos DEAC-ot ígért a gárda amerikai támadója, Arjun Wente, már csak ezért is ígérkezett élvezetesnek az ötödik helyen álló hazaiak és a harmadik pozíciót elfoglaló Karcag meccse az NB III Keleti csoportjának 26. fordulójában vasárnap.

 A találkozónak külön pikantériát adott, hogy a vendégek kispadján a mieinket irányító Sándor Tamás egykori lokista csapatársa, Igor Bogdanovics ül.

Az első tíz perc mezőnyjátékot hozott, kicsit többet volt a Karcagi SE-nél a labda, de helyzet egyik oldalon sem akadt. Ezt követően mind veszélyesebbé vált az egyetemi együttes, Al-Sheraji, Wente és főként Kerekes volt nagyon elemében, érett a hazai gól. Nem is kellett sokat várni rá, Al-Sheraji remek passzal kínálta meg a középen érkező Kerekes Krisztiánt, aki jobbal gyönyörűen helyezett a hálóba. Mindössze öt minutummal később máris megduplázta előnyét a DEAC: Kerekes ezúttal az előkészítésben jeleskedett, beadását Virág Gergő juttattta a kapuba. Nem fékezett a Debrecen, a szünetig végig rohamozott – Wente kétszer is feliratkozhatott volna a góllövők közé, ha pontosabban céloz, – a karcagiak pedig védekezésre voltak kárhoztatva ezáltal.

A fordulás után már kevésbé teltek mozgalmasan a percek, ám egy-két kőkemény összecsapás így is tarkította a meccset. A 66. percben Tóth ütötte el utolsó emberként a gólhelyzetben kilépő Kerekest, piros lap lett a büntetése. A szabadrúgást a sértett lőtte a sorfalba, majd Al-Sheraji bombázott fölé. Támadónknak ez volt az utolsó megmozdulása a mérkőzésen, ugyanis Szabó Levente váltotta a 72. percben. Negyedórával a vége előtt kettős cserére szánta el magát Bogdanovics, próbálván megragadni az utolsó esélyek egyikét a tréner.

A mieinknek megfelelt az állás, fölösleges kockázatot nem akartak vállalni, nehogy kinyíljanak hátul, a Karcag pedig csak erőlködött. Sándor Tamás is egyszerre adott újabb két játékosának lehetőséget, a balhátvéd posztján a válogatott Korhut, míg a mérkőzés legjobbja, Kerekes helyett  Trencsényi érkezett, de bemutatkozhatott a fiatal Ujvárosi Máté is. Az utolsó tíz percben Szabó Levente emelését védte nagy bravúrral a látogatók hálóőre, így eredmény már nem változott.

NB III Keleti csoport, 26. forduló
DEAC-Karcagi SE (2-0)
DEAC: Ratku – Bényei, Orosz, Ujvárosi Á., Jankelic (Korhut 78.) – Al-Sheraji (Szabó 72.), Sándor, Kónya (Ujvárosi M. 81.), Virág, Wente – Kerekes (Trencsényi 78.).
Gól: Kerekes (19.), Virág (24.)
Kiállítva: Tóth (66.)
Fotók: Derencsényi István

Vigyázzunk a sünikre!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek