Sport
2023-03-18

A piros- fehér álomhajó

Hétről hétre döntő fontosságú mérkőzéseket vív a labdarúgó NB I-ben a DVSC csapata, nincs ez másként ezen a hétvégén sem. A Kisvárda elleni győzelem felértékelte a ma 15:45-kor kezdődő Kecskemét elleni mérkőzés tétjét. A szezon meglepetéscsapata 5 pont előnnyel áll az ezüstérmes pozícióban a Loki előtt, egy győzelemmel pedig tovább álmodhat a cívisvárosi alakulat.

Megtört az átok, a DVSC nagyon szervezett és végletekig agilis játékkal, szurkolói fantasztikus támogatásával megverte a Kisvárdát, így fellépve a dobogó legalsó fokára. Nehéz mérkőzés volt, az időjárás a tél utolsó rohamával támadta mind a lelátót, mind a pályát, de ezen a napon a Lokit nem lehetett megfogni. A Várda valamire való helyzet nélkül volt kénytelen elhagyni a pályát, mi pedig a diadal édes ízével ünnepelhettünk.  Szép és fontos győzelem ez a régi mumus otthonában. Haladhatunk tovább.

 

Talán el is felejtette már a debreceni szurkoló milyen érzés minden héten úgy kilátogatni a Nagyerdőre, hogy az európai kupaindulás valós közelségben van. Jelenleg pedig ez a helyzet, még ha az elérhető cél a Konferencia Liga is csupán. Azonban még ezért is nagyon sokat kell kivinni a Lokistáknak a gyepre.

 

A mai mérkőzésen a szezon vitathatatlan meglepetéscsapata a KTE az ellenfél, aki ellen ebben a szezonban eddig csupán két ikszre futotta. De két milyen ikszre! 2022 augusztusában felborult a pálya a Nagyerdei Stadionban, a lila-fehérek talán maguk sem értették hogyan, de sikerült ponttal távozni Debrecenből. A mérkőzés utáni hetekben a két csapat szezonja más ívet vett, mint előzetesen sokan gondolták volna. A Loki egy jelentősebb gödörbe került, míg a Kecskemét szorgosan gyűjtve a pontokat az élmezőnybe játszotta magát. Ezen folyamatok Blagojevic mester érkezésével és a csapat átgondolásával kiegyenlítődtek, de Kecskeméten mégis a Loki örülhetett az egy pontnak hiszen, kétgólos hátrányból sikerült azt megszerezni.

 

A debreceni srácok tartották a javuló formát a lilák pedig továbbra is folytatták az útjukat. Így jutottunk el a mai napig, amikor közvetlen riválisként állnak egymással szemben a felek és ezüstcsataként hivatkozhatunk erre a meccsre. Picikét időzzünk el ezen a kifejezés definíciójával. Ezüstcsata hiszen, a második helyet helyezheti elérhetősége közelségbe a Loki számára egy győzelemmel. Ugyanakkor miért ezüst ez a csata?

A Ferencváros a bajnokság indulása előtt megnyerte már ezt a szezont mindannyian tudjuk, a mezőny felett állnak minden tekintetben. Aki közvetlen mögöttük áll a sűrű mezőnyben joggal érezhet többet egy második helynél a szívében, ha elfogadjuk a tényt, hogy az NB I. valójában 11 csapatos.

Nevezzük inkább fehérarany csatának, az jobban szimbolizálja a tétet és a viszonyokat. A szurkolói lélek mindig tovább gondol, én is ezt tettem most. Vissza is rángatom gyorsan magam a jövőből a mai napba.

 

A mai nap feladata viszonylag egyszerűnek hat: hazai pályán, jó hangulatban, jó időben meg kell verni egy közvetlen riválist, akinél nemhogy rosszabbak, de ha önbizalommal telve lépünk pályára, bizony jobbak is vagyunk! Azonban nem ennyire szimpla a képlet, hiszen a meglepetéscsapatok legendája kíséri a KTE-t. Nem csökkentve érdemeit a mai ellenfélnek hiszen remek szakmai munkát végeznek, minden forduló után mentálisan egyre erősebbek lettek, de egy jó Loki bizony meg tudja őket verni. Főleg hazai pályán, főleg ma. Fusson ki a nyílt vízre a DVSC- álomhajó! Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

 

Látogassunk ki minél többen ma a mérkőzés előtt is már a Nagyerdei Stadionhoz, hiszen a klubvezetés különböző programokkal várja a szurkolókat a DVSC 121. születésnapja alkalmából!
Részletek: https://dvsc.hu/dvsc-kecskemet-tortaosztas-etel-ital-a-meccs-elott/

 

 

Fotók: dvsc.hu, Ultras Debrecen

 

Nagyobb adatforgalom mellett is kevesebb energiát fogyasztanak az 5G hálózatok

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek