Sport
2023-01-23

Danvizsgával kezdték az évet karatésaink

A Shotokan Karate Stílusszövetség (SKS-SKDUN HUNGARY) szervezésében 23 egyesület 150 karatékájának részvételével zajlott edzőtábor január 14-15 között Egerben.

A DEAC shotokan karateszakosztálya a téli alapozási időszakot kihasználva szakmai felkészüléssel és megmérettetéssel kezdte az évet. Sensei Őri Krisztián a 4. dan övvizsgát tette le, Shihan Juhász Ferenc 8. dan mester (a stílusszövetség elnöke) előtt. A Yondan, azaz a 4. mester fokozatra történő több hónapos felkészítést Sensei Kis Zoltán 6. dan mester irányította.

Őri Krisztián 1989 óta gyakorolja a shotokan karate harcművészetet. Alapítója a Bushido Karate Sportegyesületnek, a Józsai Szabadidő és Tömegsport Egyesületnek és a Sport Family Egészségmegőrző Kft-nek. Sportolóként, versenyzőként, sportszervezőként és edzőként van jelen a cívisváros életében már több mint három évtizede. A Bushido KSE 2018-ban bekerült a Debreceni Értéktárba. Edzőként már 1998. óta tevékenykedik Józsán. A DEAC shotokan karateszakosztály utánpótlását 2018-ban hozták létre. A shotokan karatéban oktatással eltöltött évek alatt sok száz tanítvány nőtt fel a keze alatt, akik közül többen számos eredményes versenyzővé és edzővé is váltak. Középfokú edzői képzés megszervezésével, több karatés szakembernek segített szakmai végzettséget szerezni Debrecenben.  Tanítványai rengeteg országos bajnoki, diákolimpiai, nemzetközi címmel, miniszteri elismeréssel rendelkeznek, többek között két gyermeke Jozef és Pancsi is az egyetem színeiben gyarapítja a debreceni karatés érmek számát.

Jelenleg 4 helyen van karateoktatás, melyet szakmailag irányít, és a napokban indul be egy fővárosi karateképzésük is. A fókuszt az egyetemi sport és a tanulás párhuzamos fejlesztésén tartja, ennek érdekében szerezte meg sportjogi szakokleveles tanácsadói végzettségét a DE-ÁJK-án, valamint tette le a napokban a 4. danos vizsgáját. A 2022-es évben több programot indított el a DEAC karatéban, melyben a tradicionális shotokan karate oktatása mellett a WKF sportkarate is nagy szerepet kapott, továbbá a haladó szintű versenyzők danvizsgára felkészítése is szerepelt, melynek további sikeres fekete öves vizsgák lesznek a gyümölcsei. A 2023-as évben a szakosztály tagjainak tudását karate bírói ismeretekkel kívánják bővíteni, valamint elindul egy tehetség kiválasztás program, melynek központjában a képesség fejlesztés áll. Minden programot az SKS-SKDUN karate stílusszövetség magas danfokozatú mesterei irányítanak.

Ezekkel a fejlesztésekkel, valamint a keleti régióban, a Partiumban és a fővárosban található karate klubokkal ápolt jó kapcsolatokkal kíván az egyetemi karate szakosztály tovább fejlődni ahhoz, hogy 2023-ban nemzetközi versenyeken is kipróbálhassa magát.

Ebösszeírás Debrecenben 2023-ban

Csaló sms-ekkel próbálnak adatokat kicsalni bűnözők az OTP Bank ügyfeleitől

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek