Sport
2023-01-18

Az utolsó négy meccs következik

Négy mérkőzés maradt még hátra az egyetemista srácok alapszakaszából és nehéz bármi mást mondani, mint azt, hogy egyik nehezebb lesz, mint a másik. Indításképpen csütörtök este a Brassó érkezik, amely gárda 11 találkozót nyert meg zsinórban. Ez sejteti, mi vár ránk.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy nincs esélyünk. Egy hete is ugyanez volt a papírforma, mégis a kezünkben volt a meccs, György József vezetőedző kemény szavakkal rótta meg játékosait, amiért „elszórakozták” a háromgólos vezetést. Az azóta megvívott két csata bizonyítja, hogy ettől ugyan nem kell tartani, de éppen elegendő az ellenfél félelmetes játékerejét számításba venni. Ha jól számoltuk, nyolc légiósuk van, (plusz egy pár honosított) jobbára a tengeren túlról és az Erste Ligánál magasabban jegyzett közegből, még a brassói harmadik sorba is jutott kettő közülük. Nem véletlen, hogy mostanában csak a hasonló kondíciókkal rendelkező Gyergyó és a Szereda tudott nyerni ellenük.

Megkérdeztük szakvezetőnket, György Józsefet, hogy mi várható holnap este, akitől – nem véletlenül – igen óvatos válaszokat kaptunk. A vezetőedző megpróbál négy ütőképes sort összeállítani, de ez nem lesz egyszerű dolog. Jakabfy Samu még mindig beteglistán van, Vedran Bogesic pedig a magyar Universiade-csapatban kapott helyet. Talán a legfontosabb feladatunk a szilárd védekezés lesz, különösen a kapunk előtti térségben, úgy, hogy erősségünket, a villámgyors kontrákat is tovább tudjuk forszírozni. Nagyobb hatékonyságra van szükség a speciális játékhelyzetekben, elsősorban az emberelőnyös szituációkban. Ám ezzel együtt is úgy látszik, reális esélyünk akkor lesz, ha minden momentum nekünk dolgozik; Hetényi „Stonewall” Zolitól a kevésbé széles pályán keresztül egészen a hazai közönség pszichikus nyomásáig.

Kérjük a tisztelt publikumot, hogy személyes jelenlétével tisztelje meg alapszakasz hátralévő meccseit, a biztatás és a nagy hangerő elsődleges fontosságú eleme lehet a pontszerzésnek. Akik semmiképp sem tudnak személyesen megjelenni, azoknak az Erste Liga TV élő közvetítését ajánljuk szíves figyelmébe! A találkozó 18.30 órakor veszi kezdetét.

2023. január 19. 17.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 149
DEAC – Corona Brasov

=Müller Károly

Különös

Szabó Katalin, életviteli speciális tanácsadóval beszélgettünk.

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek