Sport
2023-01-13

Taktikusabb, fegyelmezettebb játék kell ma este

Nem indult jól a mieink erdélyi túrája, jobb második és harmadik harmadával a Brassó 6-3-ra nyert a mieink ellen, pedig a 2. játékrészben már 3-0-ra is vezettünk, és nem ok nélkül reménykedtünk a sikerben.

Ahogyan azt szakvezetőnk, György József a találkozó utáni nyilatkozatában megállapította, a meccsen megvolt a lehetőségünk a győzelemre is, de ahhoz jobban meg kellett volna becsülni a háromgólos vezetésünket. A gondok sajnos, túlmutatnak az említett találkozón, hiszen 24 órával később újra jégre kell lépnünk az FTC-Telekomot verő szeredaiak ellen. A helyzetet az teszi különösen nehézzé, hogy a csíkiak az FTC elleni győzelmükkel pontszámban beérték a mieinket a tabella 6. helyén, míg a zöld-fehérek éppen mögöttünk állnak a 7. helyen. Tehát alulról és felülről is szorongatnak minket a vetélytársak, közülük pillanatnyilag a Csíkszereda a veszélyesebb, ki-ki meccsre kényszerülünk ellenük. Az FTC elleni mérkőzésükből jószerével annyi állapítható meg, hogy jó formában vannak, ehhez még hozzá kell adni a hazai pálya adta előnyöket is. Az bizonyos, hogyha nyerni szeretnénk (mást mit is szerethetnénk), akkor bravúr-győzelemre lesz szükség. Aminek pedig szerves része taktikai fegyelem maradéktalan betartása, a felesleges kiállítások elkerülése (csütörtökön is akadt belőlük néhány) és betonkemény védekezés főként a kapunk előtti területen. És persze a belső tűz, amelyik előre hajt bennünket. Reméljük, hogy a várhatóan nagy létszámú közönség hangereje nem zavarja meg, nem bizonytalanítja el a mieinket!

A hazai publikum zömének ezúttal is marad az Erste Liga TV élő közvetítése, bízva abban, hogy a meccs végét is szívesebben nézzük, mint a brassói találkozó esetében. A találkozó magyar idő szerint 17.30 órakor kezdődik.

2023. január 13 17.30 SC Csíkszereda
EL 138
SC Csíkszereda – DEAC

=Müller Károly

Átvették diplomájukat a TTK végzősei

Nem lenne jó, ha bealudnának

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek