Sport
2023-01-05

Az ősi rivális otthonában indulhat meg felfelé a DEAC

Szombaton a HÜBNER Nyíregyháza BS vendége lesz a DEAC kosárlabdacspata a Tippmix Férfi NB I. A 15. fordulójában. A 18 órától kezdődő összecsapáson már pályára léphet a cívisvárosiak új igazolása, Darrin Govens is.

A Nyíregyháza a fennálló gazdasági helyzet miatt átmenetileg elhagyni kényszerült a Continental Arénát, így a hétvégén újdonsült albérletükben, a Zrínyi Ilona Tornacsarnokban fogadják a Debreceni Egyetem alakulatát. Helyszínváltás ide vagy oda, a szabolcsiak továbbra is nyeretlenek pályaválasztóként, eddigi hat mérkőzésüket kivétel nélkül elvesztették odahaza. A kékcápák a 2022-23-as kiírásban mindössze egy győzelmet tudnak felmutatni tizenkét vereség mellett, így az alapszakasz felénél az utolsó pozíciót foglalják el a tabellán. A gyengébb teljesítményt nem nézte tétlenül a klub vezetése, Pethő Ákos helyét Darko Radulovics vette át a vezetőedzői pozícióban, Harrison Henderson helyett pedig visszatért a csapat korábbi játékosa, Rytis Pipiras.

A DEAC keretében is történt változás az elmúlt napokban, hiszen a távozó Keenan Gumbs helyére érkezett a csapathoz a komoly pedigrével rendelkező Darrin Govens. A 2020-21-es bajnokság MVP-je a mögöttünk álló másfél esztendőt a francia élvonalban töltötte, de a december végén lejáró szerződését követően úgy döntött, hogy visszatér Magyarországra, és csatlakozik a Debreceni Egyetem alakulatához.

A két együttes története során háromszor találkozott egymással az első osztályban, melyeket kivétel a cívisvárosiak nyertek meg. Utoljára az aktuális kiírás 2. fordulójában mérkőztek meg egymással a felek, az októberi összecsapáson harminc ponttal bizonyult jobbnak David Dedek együttese az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A keleti rivális játéka egyértelműen amerikai irányítójuk, Darius Perry játékára épül, aki 22.5 pontot átlagol mérkőzésenként, mellyel jelenleg a bajnokság legjobb dobója. Hátvédtársa, a szintén a tengerentúlról érkező Demarco Dickerson semlegesítése is kulcsfontosságú lehet, de a visszatérő Pipiras is várhatóan okozhat majd kellemetlen perceket Polyákéknak.

Fontos információ a jegyértékesítéssel kapcsolatban, hogy a találkozóra a belépőket csak és kizárólag online lehet majd megváltani a jegy.hu oldalán, helyszíni jegyvásárlásra nem lesz lehetőség. A Zrínyi Ilona Tornacsarnok maximum kétszáz néző befogadására alkalmas, amint elfogynak a jegyek, az értékesítés lezárul.

Ratajkowski

Magyar Kupa: a BJA ellen játszunk a döntőért

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek