Sport
2022-12-13

Katar 2022: Máté Péter szerint az egységesebb csapat nyeri a keddi párharcot

A DVSC egykori kiváló védője, a kis Loki vezetőedzője az elődöntők keddi játéknapján a horvátok győzelmét prognosztizálja.

Nagy meglepetéssel kezdődött a negyeddöntő, Horvátország büntetőpárbajban búcsúztatta a végső győzelemre esélyes Brazíliát. Dominik Livakovic megbabonázta Neymárékat, aki három tizenegyest hatástalanított. Argentína épphogy túljutott Hollandián, hiába vezettek két góllal is Messiék, a tulipánosok az utolsó pillanatban egyenlítettek, viszont alulmaradtak a büntetőpárbajban. Hogy a szombat se múljon el meglepetés nélkül, arról Marokkó gondoskodott, mely nagyobbat szólt a horvátok sikerénél. Valid Regragi együttese Juszef en-Nesziri 42. percben szerzett góljával legyőzte Portugáliát. A franciák a vártnál nehezebben, de 2-1-re nyertek Anglia ellen és megmaradt az esély a címvédésre. Harry Kane lábában maradt a hosszabbítás lehetősége, ám elhibázta a második tizenegyest, így a háromoroszlánosok kezdhettek csomagolni a mérkőzés után.

Kialakult az elődöntő mezőnye, kedden este kiderül, mely válogatott lehet ott elsőként a fináléban. A DVSC második csapatát a dobogó 3. fokáig vezető tréner szerint egy gól fogja eldönteni a párharcot.

Argentína – Horvátország 12.13. 20:00      Loszaíli Nemzeti Stadion

Mindkét válogatott számára hatalmas téttel bír ez a mérkőzés – bár egy elődöntőnek mindig nagy a tétje – Argentína legutóbb 1986-ban nyert világbajnokságot, Horvátország pedig szeretné felülmúlni a négy évvel korábbi eredményét, vagy legalább megismételni azt. Messinek az utolsó esélye, hogy magasba emelhesse a trófeát, ami Maradónának megadatott, biztos, hogy nem kell külön motiválni. A csapat játékának is ő szab fazont, a támadások rajta keresztül futnak végig, de ez természetes, hiszen egy világklasszisról beszélünk, aki ráadásul bármikor képes meccset eldönteni. Azért a horvátok keretében ott van egy másik zseni, Luka Modric, valamint Ivan Perisic vagy említhetném Mateo Kovacicot. Nem beszélve Dominik Livakovicról, aki szenzációs formában védi a kaput. A mérkőzésen Lionel Scaloni együttese fog dominálni, déli szomszédaink ismét kivárásra fognak játszani. A meccsnek nagyon jót tenne egy korai gól, leginkább, ha az argentinok szereznék, onnantól Zlatko Dalic legénységének is támadóbb szellemben kellene futballoznia, mint tették azt a brazilok ellen. Nem számítok gólzáporos párharcra, de azért benne van a pakliban, hogy többször is megzördülnek a hálók. Én mindig a csapatban hiszek, e téren jobbnak látom a horvátokat, csapatként funkcionálnak, egységesebbek az argentinoknál, így meg is nyerik a találkozót és ott lehetnek a döntőben.

Máté Péter úgy véli, 2022-ben megismétlődik a négy évvel korábbi döntő, mely párharc címvédéssel fog zárulni.

Sorra hullottak ki az esélyesek, Németország, Spanyolország és a legnagyobb favoritnak tartott Brazília elvérzett a küzdelmekben. Az állva marad csapatok közül szerintem a franciák a legesélyesebbek a végső győzelemre, úgy vélem, megismétlődik a 2018-as finálé, nem csak a csapatok, hanem a végeredmény tekintetében is. Azért meglepetés is születhet, Marokkóval számolni kell, nagyon szervezettek, fegyelmezettek, nem mellékesen szépen is futballoznak. Védekezésük teljesen rendben van, támadásaikban pedig mindig benne van a veszély.

Nemzetközi versenyt nyert a ZK tehetsége

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek