Sport
2022-12-12

A padlóról álltak fel

Egy győzelem és egy vereség a Debreceni Egyetem jégkorongozóinak hétvégi mérlege. Nyertek a női futsalosok és a kézilabdázók, míg a kosarasok és a röplabdázók kikaptak.

Jégkorong
Pénteken a DVTK otthonában 7-1-es pofonba szaladtak bele a DEAC jégkorongozói az Erste Ligában. Úgy tűnt, vasárnap sem sikerül kikerülni a gödörből, hiszen a vendég Dunaújváros már 4-1-re vezetett a Debreceni Jégcsarnokban, ám innen fel tudott állni az egyetemi gárda, és végül 6-5-ös győzelmet aratott.

- Nem lehet elmenni amellett, hogy felálltunk 1-4-ről. Amikor bekaptuk a negyedik gólt, György József vezetőedző időt kért, próbálta összekapni a brigádot. Ezután a srácok visszajöttek a meccsbe, jól játszottak, szép gólokat szereztek. Sokat lőttünk kapura, sokat próbálkoztunk, de a legfontosabb a győzelem, amit ma sikerült megszereznünk– összegzett Kecskeméti Áron másodedző.

Kosárlabda
Huszonnyolc pontos, 106-78-as vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I A 11. fordulójában az Alba Fehérvár vendégeként. Tóth Ádámék az első negyedben még egyenrangú ellenfelei voltak a bajnokesélyesnek, ám a folytatásban már a házigazda akarata érvényesült.

- A tizenkilenc eladott labdánknak és a végig erőtlen védekezésünknek köszönhetően az ellenfelünk rengeteg könnyű kosarat dobott és rendre üres helyzeteket dolgozott ki, így esélyünk sem volt. A következő fordulókban a közvetlen riválisokkal találkozunk, szeretnénk szépen zárni a naptári évet – értékelt David Dedek vezetőedző.

Futsal
A DEAC női futsalosaira rangadó várt szombaton délután az NB I-ben, ugyanis az éremesélyesnek tartott TFSE érkezett a DESOK-ba. Az első félidőt 2-0-ra a vendégek meg is nyerték, utána azonban összeszedték magukat Üveges Katalinék, megfordították az állást, és 3-2-es győzelemmel zártak.

– A mérkőzés elején egy kicsivel jobban domináltunk ugyan, de sok hiba csúszott a játékunkba, tompának éreztem a csapatot. Az első gólunk volt az, ami érezhetően felrázott minket, és ekkor elhittük, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Összességében azt érzem, ma tudásunk alatt játszottunk, de az, hogy kétgólos hátrányból fel tudtunk állni, mindenképpen óriási pozitívum – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói a listavezető és címvédő Pénzügyőrrel csaptak össze vasárnap a DESOK-ban az Extraliga 12. fordulójában. Az esélyesebb fővárosiakat sikerült meglepni a második játékrészben, ám végül elvitték a pontokat Debrecenből, miután 3:1-re nyertek.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdázói a Százhalombattát fogadták az év utolsó hazai NB I/B-s bajnokiján szombat este és magabiztos, 30-20-as győzelemmel búcsúztak a szurkolóktól.

Mi az a lendkerék egy autóban, és milyen fajták vannak?

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek