Sport
2022-12-06

Katar 2022: Farkas Tamás a portugáloknak szurkol

A kis Loki kiváló középpályása, a DVSC reménysége a spanyol és a portugál válogatottat várja a negyeddöntőbe.

Az hétfői játéknap első párharca végig kiélezett volt, a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem jutottak dűlőre a felek, így büntetőrúgásokkal dőlt el a továbbjutás sorsa. A horvátok hálóőre, Dominik Livakovic remek napot fogott ki, három tizenegyest is megfogott, így Japán harmadjára már nem tudott meglepetést okozni, Horvátország lehet ott a negyeddöntőbe. Az esti párharc első félidejében a brazilok eldöntötték a mérkőzést, négyszer szambázhattak góljaik után. Dél-Korea a második játékrészben szépített ugyan, de ezzel csak kozmetikázták a végeredményt.

Már csak két hely kiadó a legjobb nyolc között, kedden kiderül, mely két válogatott folytathatja világbajnoki szereplését. A Loki fiatal középpályása úgy fogalmazott, bár az idei a meglepetések világbajnoksága, kedden nem borul a papírforma.

Marokkó – Spanyolország 12.06. 16:00      Education City Stadion

Marokkó döntetlennel kezdte a csoportkört, majd hatalmas meglepetésre – nem érdemtelenül – legyőzte Belgiumot. Kanada sem tudta megállítani Valid Regragi csapatát, így első helyen jutottak a nyolcaddöntőbe. A spanyolok remek rajtot vettek, hetet rúgtak Costa Ricának, tetszett a játékuk, de Németországgal megosztoztak a pontokon. Japántól azonban vereséget szenvedtek, ami már a sokadik meglepetés volt a tornán. Egyébként sokkal jobb a La Selección, mint arra én előzetesen számítottam, nagyon szervezetten futballoznak. Bár felállt, jól záró védelemmel nehezen boldogulnak, Gavi és Pedri képes arra, hogy áttörjék a hátsó falat. Marokkó a vb egyik meglepetéscsapata, úgy gondolom, a keddi párharc lesz számukra a végállomás, nem bírnak majd Luis Enrique alakulatával. Nem hiszem, hogy kitámadnának, magasan védekeznének, mert akkor sebezhetők lesznek, szerintem kontrákra fognak berendezkedni. Ezúttal nem borul a papírforma, Spanyolország behúzza ezt a meccset és készülhet a negyeddöntőre.

Portugália – Svájc 12.06. 20:00      Loszaíli Nemzeti Stadion

Az esti mérkőzés már jóval kiélezettebbnek ígérkezik, mindkét oldalon vannak olyan játékosok, akik képesek mérkőzéseket eldönteni. Egyébként én a portugáloknak szurkolok, nem titok, nagy Ronaldo fan vagyok, de Svájc is jó csapat, nem könnyű megjósolni, ki nyeri ezt az összecsapást. Az eddig látottak alapján Fernando Santos legénységét tartom inkább esélyesnek. Nem hátul adogatnak, mint vasárnap az angolok, inkább direkt támadásokat vezetnek, gyorsak az átmeneteik, elég gólérzékenyek. Bruno Fernandes jól szervez középpályán, és hát ott van Ronaldo, aki bármikor képes villanni. A svájci védelem rendben van, bátran felvállalják a támadófocit, Shaqiri és Xhaka képesek a váratlanra, mindketten jól érzi a kaput. Ennek ellenére nem hiszem, hogy meg tudják állítani a portugálokat, akik ott lesznek a következő körben.

Farkas Tamás kedvenc csapata a Portugál válogatott, de nem hiszi, hogy a luzitánok eljutnának a döntőig.

A végső győztest illetően egyértelmű számomra, hogy Brazília a favorit. Szinte minden poszton két klasszis van a keretben, ráadásul Neymar is felépült. Mindhárom csapatrészük nagyon erős, bár eddig még nem mutatták meg valós tudásukat, csak annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez kell. Kameruntól kikaptak ugyan, de szerintem az valahol taktikájuk része volt, ezzel nem szeretném kisebbíteni a Szelídíthetetlen oroszlánok érdemeit. Dél-Korea ellen már az első félidőben megcsillogtatták tudásukat, könnyedén győzték le az ázsiaiakat. Azt gondolom, a franciák is ott lesznek a döntőben, Griezmann, Giroud és Mbappé eddig klasszisteljesítményt nyújtottak, ennek ellenére a brazilokat tartom esélyesebbnek a világbajnoki címre.

Avatar2

Böjte Csaba Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek