Sport
2022-12-03

Katar 2022: Balla Imre úgy véli, szombaton nem borul a papírforma

A DEAC Tehetségközpont U13-as csapatának vezetőedzője arra számít, hogy Hollandia és Argentína jut a negyeddöntőbe.

Lassan eljutunk oda, hogy már meg sem lepődünk egy-egy váratlan eredményen, hiszen majd két hét alatt szinte minden nap borult a papírforma. Nem volt ez másként pénteken sem, Dél-Korea legyőzte Portugáliát és továbbjutott. A másik 16 órás mérkőzésen Uruguay nyert, ám ezzel is kiesett, aminek leginkább a nem felejtő Ghána örült leginkább. És akkor még hátra volt az esti meglepetés, Kamerun a 92. percben betalált és a már biztosan a nyolcaddöntőbe jutott brazilok kikaptak. Az afrikaiak azonban nem lehetnek ott a legjobb 16 között, mivel Svájc egy fordulatos mérkőzésen egy góllal jobbnak bizonyult Szerbiánál.

A 48. mérkőzéssel befejeződtek a csoportkör küzdelmei, kialakult a legjobb 16 mezőnye, az állva maradt csapatok már a negyeddöntőbe való kerülésért csapnak össze az elkövetkező négy napban. A DEAC trénere úgy fogalmazott, itt már nem lehet taktikázni, minden párharc éles lesz.

Hollandia – USA 12.03. 16:00      Halífa Nemzetközi Stadion

Az amerikai bajnokságot nem nagyon követem, de a keretben sok olyan játékos van, akik európai csapatokban futballoznak. A kapus, Matt Turner az Arsenálban, Sergino Dest a Milánban, Yunus Musah a Valenciában, vagy a Chelsea támadója, Christian Pulisic. Bár utóbbi játékos megsérült az Irán elleni meccsen, nem biztos, hogy pályára tud lépni szombaton, kiesése nagy érvágást jelentene a válogatottnak. Az USA már a következő, részben hazai rendezésű világbajnokságra építi csapatát, fiatal a keret, mely négy év múlva érhet be. Gyors szélsőik vannak, mint Weston McKennie, de Dest is rendszeresen zárkózik a támadásokhoz, nem egyszer okozott zavart az ellenfelek védelmében. A hollandokat viszont egy hajszálnyival jobbnak érzem, bár a korábbi évekkel ellentétben nincs annyi világklasszis a keretben, de a támadósorban olyan játékosok vannak, mint Cody Gakpo, Memphis Depay, Luuk de Jong akik állandó veszélyt jelentenek a kapura, középpályán pedig Frenkie de Jong mozgatja a csapatot. Úgy gondolom, ezt a párharcot a tulipánosok nyerik, viszont a negyeddöntő lesz számukra a végállomás, ahol szinte biztos, hogy Argentínával fognak találkozni.

Argentína – Ausztrália 12.03. 20:00      Ahmad bin Ali Stadion

Szurkolok az argentinoknak, de leginkább Messi miatt, viszont számomra eddig nem volt meggyőző a játékuk, ráadásul hátul eléggé sebezhetőnek tűnnek. A csapat játékát nagyban meghatározza a Paris Saint-Germain világklasszisa, aki Pazar labdákkal látja el társait, viszont a szélsők, vagy a felfutó védők nem merik bevállalni az egy az egyeket. Ez alól talán Ángel Di María kivétel, ám az ő gyorsasága már megkopott valamelyest. Arra kevesen számítottak, hogy Ausztrália továbbjut csoportjából, a legtöbben Dániát várták a nyolcaddöntőbe. Azzal, hogy ott lehetnek a legjobb 16-ban, minden teher lekerült a játékosok válláról, veszíteni valójuk nincs, felszabadultan futballozhatnak. Próbálnak stabilan védekezni, leszűkíteni a területet, zárni a passzsávokat, labdaszerzés után pedig gyors kontrákkal operálnak. Ezt a taktikát fogják alkalmazni a szombati mérkőzésen is, ez pedig nem biztos, hogy fekszik az argentinoknak. Azt láttam, a felállt védelemmel nehezen boldogul Lionel Scaloni legénysége. Ha Messit ki tudják kapcsolni a játékból az ausztrálok, esetleg benne van a meccsben a bravúr, de Argentína a második félidőben eldönti a maga javára a mérkőzést. Biztosat azonban nem lehet már mondani, hiszen ez a meglepetések vb-je, nem egy váratlan eredmény született, olyan nemzetek estek ki, mint Németország vagy éppen Belgium.

Balla Imre elárulta, a végső győztes kilétét illetően volt egy merésznek tűnő álma, amit meg is osztott velünk.

Franciaország, Brazília, Argentína, Portugália jó eséllyel pályázik a világbajnoki címre, de lehet, merész amit mondok, én azt álmodtam meg, argentin – portugál döntőre kerül sor és végül Messi emelheti magasba a trófeát. De ehhez Lionel Scaloni együttesének előbb a brazilokon, Ronaldóéknak pedig a gallokon kellene túljutnia, ami nem lesz egyszerű feladat.

Fenntartható karácsony rajzpályázat

Nyilvánossá hozták a Twitter tartalomtörlési gyakorlatáról szóló belső levelezést

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek