Sport
2022-11-26

FIE-elismerés Battai Sugárnak

Dávid László szerint tanítványa teljesítménye a jól végzett szakmai munka eredménye.

Ahogy azt előrevetítettük, a DEAC vívója, Battai Sugár Katinka rangos elismerésben részesült, köszönhetően annak, hogy az előző szezonban az összetett junior világkupa élén végzett. Az ezért járó díszes plakettet ma vehetett át Lausanne-ban, a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) kongresszusán. A debreceni kiválóság edzője, Dávid László érthetően nagyon büszke taníványára.

– Hozzászoktunk már ahhoz, hogy Sugi olyan eredményeket ér el, ami korábban nem volt megszokott a helyi vívósportban. Tavaly minden korosztályos nemzetközi versenyén dobogóra állhatott, a kiegyensúlyozott teljesítmény eredménye az összetett világkupa-győzelem. Ilyen eredmény már nem a véletlen, vagy csupán a tehetség eredménye, hanem a szakmailag jól végzett munkáé. Ez nekem is megfelelő visszajelzés, hogy jó úton járunk. Az, hogy megnyerte az összetett junior világkupát nagyon sokat jelent az egyesületben dolgozó minden vívónak és szakembernek – hangsúlyozta Dávid László.

A DEAC vívóira idén is rengeteg munka és nagyon nehéznek ígérkező versenysorozat vár.

– Jövő héten utazunk Ricsivel (Osváth Richárd kerekesszékes vívó – szerk.) az Európa-bajnokságra, Sugár pedig egy héttel később felnőtt Grand Prix-re megy. Eközben Bányay Marcell harcol a junior válogatottságért, Kónya Csenge pedig a kadetért. Még karácsony előtt megrendezik a felnőtt országos bajnokságot, amelyen természetesen érdekeltek leszünk. Nálunk vívóknál az októbertől februárig tartó időszak a legsűrűbb, hiszen minden héten verseny van, szóval nem fogunk unatkozni – zárta Dávid László.

Borítókép: Battai Sugár és Delgado Guerra Ana Irene, a FIE alelnöke (fotó: FIE)

Duális képzés

Kozák Luca

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek