Sport
2022-11-22

Zalaegerszegre látogat a DEAC

A Zalakerámia ZTE KK otthonában folytatja a Tippmix Férfi NBI/A küzdelmeit a DEAC kosárlabdacsapata. A szerdán 18 órától kezdődő összecsapást a MindigTV Go élőben közvetíti.

Nehéznek ígérkező idegenbeli túra vár a Debreceni Egyetem együttesére, hiszen a bajnokság 8. fordulójában a jelenleg 5-2-es mérleggel a tabella 4. helyén álló Zalaegerszeg vendégei lesznek Polyák Lászlóék. A zalaiak eddig mind az eredmények, mind a mutatott játék tekintetében nagyon meggyőzőek az idei kiírásban, a Körmenden elszenvedett egypontos vereség, és az Alba Fehérvár elleni hazai fiaskó mellett már öt sikert is begyűjtöttek.

-Egy nagyon erős kerettel rendelkező és jó formában lévő csapathoz látogatunk, akiknek a hazai pályájuk is tradicionálisan erős. A gyorsindításaikat mindenképp kontrolálnunk kell majd, hiszen ez az egyik fő erényük, illetve O’Reilly személyében van egy domináns irányítójuk is, akire külön is készülünk. A félpályás védekezésük rendkívül stabil, így nagyon fegyelmezetten és pontosan kell majd játszanunk ha nyerni szeretnénk. -vélekedett a soron következő ellenfélről Gáspár Mátyás.

David Dedek együttese hét fordulót követően két győzelemmel és öt vereséggel a 11. helyen szerénykedik az első osztályú pontvadászatban. A cívisvárosiak gyengébb teljesítménye elsősorban a meglehetősen hullámzó játéknak köszönhető, de a Falco és az Oroszlány ellen az utolsó másodpercekben elvesztett hazai mérkőzések is hiányozhatnak majd a végelszámolásnál.

-Az OSE ellen is csak egy hajszálon múlt a győzelem, de a csapat erejét mutatja, hogy az első félidőben összeszedett kétszámjegyű hátrányból is vissza tudtunk kapaszkodni. Nagyon sajnálom, hogy a végén nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést, de az ilyen mérkőzésekből is lehet tanulni. -emlékezett vissza a legutóbbi fordulóra a debreceni erőcsatár.

A ZTE mindenesetre a DEAC egyik kedvenc ellenfele az NBI-ben, hiszen a hajdúságiak 2017-es feljutása óta lejátszott tizenegy bajnoki mérkőzésből nyolc alkalommal is a fekete-fehérek hagyták el győztesen a parkettát. Az aktuális szezonban tapasztaltak alapján azonban egyértelműen a hazaiak az összecsapás esélyesei, s bár Djordje Drenovac várhatóan újra bevethető lesz szerdán, az Oroszlány ellen kisebb agyrázkódást szenvedő Tóth Ádám játéka több, mint kérdéses.

Gólzáporos meccsen diadalmaskodtunk

A Vízözön ha utolér - Új dallal jelentkezik Balazs Toth

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek