Sport
2022-11-13

Két bronzérem a junior MK-n

A junior kardozók Magyar Kupa-fordulóját rendezték szombaton a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Két DEAC-os vívó, Bányay Marcell és Kónya Csenge a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ez volt az utolsó hazai válogató verseny a nemzetközi szezon előtt, és a férfiaknál örvendetesen nagy mezőny lépett pástra. Több meglepő eredmény, izgalmas és fordulatos asszó jellemezte a viadalt. Bányay Marcell szépen menetelt előre, a főtáblán előbb a BVSC versenyzőjét, Rátóczi Hunort, majd a nyolcaddöntőben Vígh Benedeket (Vasas) győzte le. A legjobb nyolc között a BVSC-s Godó Frigyes ellen is diadalmaskodott, a döntőbe viszont nem sikerült bejutnia, nagy küzdelemben alulmaradt a TFSE vívójával, Tóth Bertalannal szemben, így a DEAC versenyzője a harmadik helyen zárt. Még három sportolónként szoríthattunk: Sápi Vince 22., K. Szabó Mátyás 28., Czill Soma 45. lett.

A nőknél Kónya Csenge teljesített kimagaslóan. A főtáblán Jankó Hangát (BVSC) magabiztosan győzte le, majd Csonka Dorottya (Vasas) ellen szoros asszóban diadalmaskodott. A döntőért a később győztes Spiesz Anna (Vasas) ellen küzdött meg, végül a fővárosi vívó bizonyult jobbnak, így Csenge a harmadik helyen végzett. Kis Abigél 22., Falucskai Márta 30., Tóth Liliána 39. lett.

Jóreménység sziget - közönségtalálkozó premier előtt

Commodore 64-

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek