Sport
2022-11-08

Helytálltak az erős mezőnyben

Kovács Ármin és Dusa Máté a Kismester Bajnokságon mutathatta meg tudását.

A DEAC két tehetséges tornásza, Kovács Ármin és Dusa Máté az országos versenyeken nyújtott eredményes szereplése alapján meghívást kapott a Kismester Bajnokságra, melyet Budapesten rendeztek hétvégén.

– Kovács Ármin és Dusa Máté a gyermek kezdő és serdülő kezdő kategóriában indultak. Születési évek alapján van lehetőség a versenyeken való részvételre, a korosztálynak megfelelően kellett bemutatni a tornaszereken az előírt gyakorlatokat bónuszos elemekkel. Ezek elsajátítása, illetve magasabb szintű bemutatása nagyon komoly és rendszeres edzési tevékenységet követel. A fiúk napi két-háromórás edzésmunkával jutottak el odáig, hogy a többfordulós országos versenyeken eredményesen szerepeljenek, aminek köszönhetően kapták a meghívást a Kismesterfokú Bajnokságra – tudtuk meg Lakatos Istvántól, a DEAC tornaszakosztályának vezetőjétől, a fiúcsapat edzőjétől.

Kovács Ármin és edzője, Lakatos István

A gyermek kezdő kategóriában Dusa Máté mutathatta meg tudását a 24 fős mezőnyben. Mindössze 7 fiú érkezett vidéki egyesülettől, a többi mind fővárosi klubnál tornázik. Máté nagyon szép, kimagasló technikai kivitelű gyakorlatokat mutatott be, amellyel a 7. helyen végzett (a vidéki egyesületek versenyzői közül a második legeredményesebb volt).

A serdülő kezdőversenyre az ország legjobb 12 tornásza kapott meghívást, közülük kizárólag Kovács Ármin tartozik vidéki egyesülethez. A színvonalra jellemző, hogy mindegyik résztvevő gyakorlata kimagasló volt mind a hat szeren, az elért helyezések között tizedpontszámok döntöttek. Ármin nagyon jól versenyzett, gyakorlatait magas szinten, nagyon pici rontással mutatta be, és a 9. helyen végzett.

– Gratulálunk mind a két fiúnak, hogy kivívta a versenyen való indulás jogát, és a vidéki egyesületek viszonylatában kiemelkedően teljesítettek. Köszönet a szülőknek a háttértámogatásért, mert nagymértékben hozzájárultak az elért eredményekhez – zárta Lakatos István.

Felkészítő edzők: Lakatos István, Gyéresi Dávid, Molnárfi Tamás és Molnár Vivien.

Címlapfotó: Lakatos István, Dusa Máté, Gyéresi Dávid

Debussy-maraton és zongoraverseny a Zeneművészeti Karon

Három bajnoki címet hoztak a DEAC karatésai Egerből

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek