Sport
2022-10-31

Három pontot ért a parádés játék

A DEAC férfi röplabdázói változatos eredményeket produkáltak az Extraliga első négy fordulójában: egy ötszettes meccset megnyertek, kettőt pedig elbuktak, míg legutóbb a címvédő Pénzügyőr otthonában 3:0-s vereségbe futottak bele. Abban bíztunk, hogy Fodor Antal tanítványai vasárnap este a Kazincbarcika ellen ebben az idényben először begyűjtik a három pontot.

Hosszú labdamenettel indult a meccs, végül Marlon fogadhatta a társak gratulációját, ezt követően két hibánk miatt fordított a Barcika. Több nyitást elrontottak a vendégek, így a játszma derekán már öttel vezettünk, Toronyai Miklós időt is kért (13:8). A folytatásban előbb Williant, majd Gustavót lehetett dicsérni (19:12). A kazincbarcikaiak egyre többet foglalkoztak a bírói ítéletekkel, a heves reklamálást végül a játékvezetők piros lappal honorálták (23:15). Mi a játékra összpontosítottunk, és ez eredményre vezetett (25:18).

A második etap elején ellenfelünknél Szabó Dávid villogott, többek között ásszal jelentkezett. Bán Viktor jó reflexekkel rendelkezik, ezt bizonyította, amikor egy sistergős bomba közelített felé, de elugrott előle, és mivel a labda a pályán kívül ért földet, egalizáltunk (7:7). A borsodiak megint vitatkoztak a sípmesterekkel, ezúttal a sárga villant. Kisebb bosszúságot nálunk az okozott, hogy a sáncainkról olykor rossz helyre pattant a játékszer. Aztán Tóth András mesterien “takarta be” Szabót, ezzel 19:14 állt az eredményjelzőn. A szakasz hajrájában a kisebb megingásainkkal megnehezítettük a saját dolgunkat, ám a fórunkat nem herdáltuk el (25:23).

A harmadik periódus Marlon jó megoldásaival startolt. A szépszámú publikum nem panaszkodhatott, mivel mindkét gárda nagyot küzdött, a játékosok elveszettnek tűnő labdákat is összekapartak. Viszonylag sokáig egál közeli volt az állás, de 14:14 után 4:0-s szakasszal rukkoltunk elő, ezzel pedig óriási lépést tettünk a hőn áhított diadal felé. A hátralévő időben domináltunk, ellenfelünk pedig már nem tudott megújulni.

Marlon remek nyitását követően jöhetett az örömtánc a játéktéren, a drukkerek pedig vastapssal jutalmazták Bagics Balázsékat.

Extraliga 5. forduló
DEAC-GreenPlan-VRCK 3:0 (25:18, 25:23, 25:17)

Fotók: Derencsényi István

A fővárosban Budán kelnek el gyorsabban a panellakások

KocsmaKórus

MTI

Szerző
Hasonló cikkek