Sport
2022-10-29

Egy ponttal tért haza Kecskemétről a DVSC

Már két góllal is vezetett a Kecskemét, de a Vasutas nagy erőket mozgósítva ledolgozta hátrányát és döntetlennel zárt idegenben.

Komoly kihívás várt a 13. fordulóban Srdjan Blagojevic együttesére, ugyanis legényei szombaton a szezon meglepetéscsapatának, a Kecskemétnek az otthonában léptek pályára. A Loki szempontjából a feladatot két dolog nehezített, a Széktói Stadionból még egy csapat sem távozott győztesen, illetve a játéktér minősége. A gyepszőnyeg ugyanis nem kedvezett a gyors, rövidpasszos játéknak.

 

Ezúttal csak egy helyen változtatott a Debrecen trénere, Babunski került vissza a kezdőbe, míg Sós ezúttal csak a cserék között szerepelt. Jó hír volt viszont, hogy a DVSC gólérzékeny támadója felépült sérüléséből, Bárány ott ült a kispadon. Bár az esélyek a hazaiak mellett szóltak, de azzal a játékkal, amit korábban a Fehérvár ellen mutattak Dzsudzsákék, meglepetés eredmény születhetett volna. Kellett is a győzelem, ugyanis a cívisvárosiakat csak egy pont választotta el a kiesőzónától.

Két lövéssel indult a mérkőzés, de sem Banó-Szabó, sem Kusnyír nem talált kaput. Előszőr Grófnak akadt munkája, de magabiztosan fogta a közeli, bal felsőbe tartó fejest. Az iram nem volt túl nagy, inkább mezőnyben zajlott a játék, az első 10 perc végéig a kapuk nem kerültek veszélybe. Nem úgy a 12. minutumban, mikor betaláltak a hazaiak: egy formás támadás végén Nagy Krisztián húzta el Gróf mellett a labdát és passzolt egy méterről a kapuba (1-0). Volt egy kis zavar vendégoldalon, de Varga József lábában ott volt az egyenlítés, sajnos ott is marad, a Loki középpályása az ötösről fölé lőtte a labdát. Még egy Babunski lövést lehetett feljegyezni, sárgából viszont jóval többet, 26 perc alatt hármat is kiosztott a játékvezető a debrecenieknek. Tóth Barna majdnem megduplázta a Kecskemét előnyét, ám Banó-Szabó beadása után fejéről a kapu mellé szállt a labda, ehhez kellett az is, hogy Ferenci lábán megpattant a játékszer. Próbálták a hajdúságiak ledolgozni hátrányukat, de a hazai védelem magabiztosan állt a lábán, még helyzetig sem jutottak a piros-fehérek. Újabb találat a kétperces ráadásban sem született, a Kecskemét egygólos vezetésével ért véget a játékrész.

Szünetben egyik oldalon sem változtattak a szakvezetők, mindkét fél változatlan összeállításban jött ki az öltözőből. Ahogy kell, úgy kezdte a második félidőt a Kecskemét: Banó-Szabó ültette hintába a debreceni védelmet, majd a kimozduló Gróf fölött a hosszúba lőtt (2-0). Babunski fejében maradt a szépítő találat, ami nem is csoda, hiszen a labda mellé bólintott. Az 56. percben visszajött a meccsbe a DVSC: Babunski lapos beadását Szécsi pörgette a kapuba (2-1). Átvette a játék irányítását a piros-fehér gárda, okozva néhány meleg pillanatot a hazai tizenhatosnál, ám csak helyzetekig jutottak. A debreceni szurkolók nagy örömére a 80. percben Bárány is pályára lépett, reménykedhettek, hátha góllal tér vissza. A gól össze is jött, bár nem a Loki 17-ese szerezte: egy kapu előtti kavarodás végén Varga József lőtt, a labda egy védőn megpattanva vágódott a kapuba (2-2). Bárány eldönthette volna a meccset, de fejesét bravúrral védte Varga Bence. Az eset után a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek, ahogy az első párharc végén, ezúttal is megosztoztak a pontokon a csapatok.

OTP Bank Liga 13. forduló

Kecskemét – DVSC: 2-2 (1-0)

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi (Ryashko 37’), Szalai, Nagy K. – Vágó, Szuhodovszki, Zeke, Katona (Szabó L. 57’) – Tóth B., Banó-Szabó (Sági 68’)

Vezetőedző: Szabó István

DVSC: Gróf – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga, Neofytidis (Manrique 62’) – Szécsi (Kyziridis 72’), Dzsudzsák, Bódi (Sós 72’) – Babunski (Bárány 80’)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Nagy K. 12’, Banó-Szabó 47’ ill. Szécsi 56’, Varga 87’

 

Foto:dvsc.hu

Debrecenbe érkezik Ljasuk Dimitry és a filmje

Megkezdődik a téli időszámítás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek