Sport
2022-10-20

A címvédőt fogadjuk szombaton

Szombaton 14 óra 15 perctől a Falco-Vulcano Energia KC együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 4. fordulójában. A címvédő elleni összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Nehéz feladat vár a Debreceni Egyetem kosarasaira a hétvégi bajnoki fordulóban, hiszen az előző három kiírást megnyerő, a Bajnokok Ligájában is maradandót alkotó Szombathely látogat az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. Az vasi sárga-feketék játékoskerete a nyáron jelentősen átalakult, hiszen Váradi Benedek Litvániába, Benke Szilárd Franciaországba, míg a hajdúságiaknál is megforduló Somogyi Ádám a rivális Alba Fehérvár csapatába igazolt. Perl Zoltánt és Keller Ákost ugyanakkor sikerült megtartaniuk, a távozókat pedig minőségi idegenlégiósokkal pótolták.

A szombathelyiek a 2022-23-as szezont is nagyszerűen kezdték, a BL-ben egy egylabdás mérkőzésen maradtak csak alul a Strasbourg otthonában, majd magabiztosan verték odahaza a spanyol Murciát. A bajnokságot a Honvéd legyőzésével nyitották, majd a Kaposvár elleni váratlan hazai fiaskót a Nyíregyháza és a Sopron magabiztos legyőzésével javították ki.

David Dedek együttese eddig meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a bajnokságban, hiszen egy 28 pontos soproni vereséget követően hazai pályán kiütötték az ősi rivális Nyíregyházát, s bár a jelenleg listavezető Kecskemét otthonában sokáig győzelmi reményeik voltak, a második félidőben összeestek, s végül 18 ponttal maradtak alul Forray Gábor együttesével szemben. A cívisvárosiaknak nagyon nehéz a sorsolásuk, hiszen a szombati hazai után a következő héten egy másik bajnokesélyeshez, a Szolnoki Olajbányászhoz látogatnak, majd a szintén jó erőkből álló Paks vendégei lesznek.

Az összecsapásra a jegypénztárak 13 órától nyitnak a helyszínen, de elővételben a DEAC Dóczy utcai irodájában vagy online is megválthatók a belépők.

 

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasok a ZK-n

Víztorony karbantartási munkálatok folynak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek