Sport
2022-10-16

Két arany és egy bronz az OB-n

Az elmúlt hetekben a DEAC női teniszszakosztályának versenyzői több magyar bajnoki érmet is begyűjtöttek.

A tenisz Országos Bajnokságon Punyi Anna (32.) az egyéni főtáblán kiélezett küzdelemben, 4:6, 7:6, 6:2-re kapott ki az MTK-s Wiandt Viktória Veronikától (43.). Párosban ugyanakkor az elődöntőig jutott Finák Eszter (Medikus SE) oldalán. A két lány a 2. fordulóban a Komlódi Kiara, Juhász Janka párost győzte le 6:4, 6:0 arányban, majd a döntőért folytatott küzdelemben alulmaradt (6:2, 6:0) a későbbi győztes Bíró Melinda, Kis-Czakó Eszter kettőssel szemben.

Szakosztályunkkal kapcsolatos hír még, hogy a DEAC női teniszcsapatának vezetője, dr. Bágyi Kinga az ITF MT400 Young Senior OB Gulyás István szeniorversenyen élete első magyar bajnoki címét szerezte, miután az 50+ egyénit megnyerte. Rögtön utána bezsebelt egy második aranyat is, ugyanis Balta Rózsa oldalán párosban is diadalmaskodott.

– Bár sok világbajnoki címmel rendelkezem orvostenisz kategóriában, de erre az aranyra most nagyon büszke vagyok, hiszen sportpályafutásom első országos bajnoki címét szereztem. Köszönettel tartozom párospartneremnek, Balta Rózsának, aki a holtpontokon mindig átsegített. Hálás vagyok a Szenior Tenisz Szövetségnek, a szervezőknek, a versenybíróknak, a házigazdáknak, akik lehetővé teszik, hogy levezessük a fölös energiáinkat, és a partnereknek, családtagoknak, akik mindezt tolerálják. Köszönöm a szüleimnek, hogy elindítottak ezen az úton, és a gyermekeimnek, akik fiatal felnőttként megértően nélkülöznek egy-egy ilyen hétvégén. Köszönöm a DEAC-nak, a csapattársaimnak, a Berettyóújfalui Kórházi SK-nak, edzőpartnereimnek a felkeszülési lehetőségeket, és végül köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult ehhez a sikeremhez – osztotta meg gondolatait Bágyi Kinga.

 

Több mint 240 milliárd forint pluszpénzzel számolhatnak a nyugdíjasok novemberben

Árvácska

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek