Sport
2022-10-10

Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk

Hétfőn este vívják a mieink az idei első erdélyi túrájuk harmadik meccsét, a Corona Brasov együttese ellen.

Az új szezonban most találkozunk először a brassóiakkal, nincs még személyes benyomásunk, ám ami van, az is elegendő néhány fontos kérdés tisztázásához. A Brassóban légiós ügyben nagytakarítást és ezzel összefüggésben „nagybevásárlást” is tartottak, és minden arra mutat, hogy eközben szert tettek néhány első-második soros játékosra. A hagyományaiknak megfelelően közülük négy kanadai és egy amerikai, valószínűleg mind az első, illetve a második kalapból kerültek kihúzásra és a sorokban is eszerint kaptak helyet. A legjobbakat (főként a honosítottakat) megtartották, így maradt Valchar, Borisenko, Schaber és Zagidullin, valamint a két kapus, Tőke és Polc is. Színes nemzetközi társaság gyűlt össze tehát ismét a Cenk alján, de az bizonyos, hogy sem a tapasztalatnak, sem a tudásnak nincsenek híjával. Erre utal egy gyorsmérleg az Erste Ligás eredményeikről; mely szerint nyertek a FEHA, a DAB, a Jegesmedvék, sőt az FTC ellen is, veszítettek viszont az újvárosiak és a csíkiak ellenében. Valószínű, hogy még nem rázódott össze teljesen a társaság, ha ez megtörténik, még nehezebb dolga lesz az ellenfeleiknek, közöttük az egyetemistáknak is. Az elmúlt szezonok során nem mindig ízlett a mieink játékstílusa a brassóiaknak, reméljük, ezután sem fogják a szívükbe zárni a srácokat. Érdemes felkészülni a kimondottan tengerentúli játékfelfogásukra, a DAB elleni nyertes meccsükön – azon túl, hogy az öt góljukból hármat légiós szerzett, és az összes asszisztos is közülük került ki – előszeretettel játszották be a kapu előtti területet, az itteni védekezés pedig gyakran nem erőssége a mieinknek. Úgy tűnik, szeretnek bekezdeni, megfélemlíteni az ellenfeleket, reméljük gyorsan rájönnek majd, hogy ez mifelénk nem megy.

Egyébként az a hír járja, hogy nincs friss sérültje, vagy betege a csapatnak, tehát csak Smirnov az, aki sérülés miatt nem vehet részt a túrán, de reméljük, most már felgyógyul rövidesen!

Bízunk abban is, hogy nagy keletje lesz hétfőn az Erste LigaTV közvetítésének, és ha másként nem is, a televíziós képernyők és a számítógépek monitorjai előtt sokan buzdítják a srácokat. A találkozó magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik.

2022.10.10. 17.30 Brassó
EL 34
Corona Brasov – DEAC

=MK=

Színek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek