Sport
2022-10-01

Kaotikus meccsen nyert a DVSC

Már négy góllal is vezetett a Loki, de a Honvéd nem adta fel, hármat ledolgoztak ugyan hátrányukból, de az egyenlítés már nem jött össze, a DVSC végül megnyerte a mérkőzést.

Háromhetes szünet után folytatódott az élvonal küzdelemsorozata, hétvégén ismét pontokért léptek pályára a csapatok a labdarúgó NB I-ben. Szombaton a Vasutasra is újabb kihívás várt, mely gárda élén debütált a nemrégiben kinevezett vezetőedző, Srdjan Blagojevic. A szerb tréner a Honvéd elleni mérkőzésen debütált a DVSC kispadján, mely párharcra szoktuk mondani: hatpontos meccs.

A mérkőzés előtti napon nagy meglepetésben volt része a Loki játékosainak, ugyanis a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Iskola kórusa látogatott ki a Pallagi Edzőcentrumba. A 120 gyerek éneke némi meghatottságot és itt-ott könnycseppeket csalt a fiúk szemébe, ráadásul az egyik ország legjobb rockbandája, a Tankcsapda is emelte az esemény színvonalát. Ezzel a pozitív töltettel vára a csapat a kispestiek elleni párharcot.

A kezdőben történt némi változás, a gólvonalra Gróf állt, Romanchuk hét közben megsérült, helyére Lagator került a védelem tengelyébe, illetve Bódi felépült, aki újra az alapcsapatban kapott szerepet.

Jó ritmusban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadófelfogásban futballozott. A debreceniek próbálták megvalósítani a szerb tréner elképzelését, a sokpasszos játékot. Az 5. percben Bódi veszélyeztetett, aki a tizenhatos sarkáról tekert kapura, ám a labda a keresztléc fölött kevéssel hagyta el a játékteret. Majd Dzsudzsák lőtt kapásból 11 méterről, ám a labda egy védő lábáról pattant az oldalvonalon kívülre. Ebben a periódusban veszélyesebben futballoztak a hazaiak, nem kevés munkát adtak a kispestieknek. A piros-fehérek irányították a játékot, birtokolták inkább a labdát, ennek a 15. percben meg is lett az eredménye: Dzsudzsák tű pontos labdával ugratta ki Baráthot, aki az alapvonal magasságából adott középre, Babunski pedig a kapufa segítségével a hosszúba tekert (1-0). Agresszívan futballoztak a debreceniek, már saját térfelén letámadták a piros-feketéket. Néhány támadással eljutott ugyan a Honvéd a hazai tizenhatosig, ám a védelem tökéletesen zárt, minden kísérletet meghiúsított, Grófnak elvétve akadt dolga. A 26. percben megduplázta előnyét a DVSC: Szécsi adott középre, Baráth pedig leválva védőjéről a kapu közepébe lőtte a labdát (2-0). Szemre tetszetősen játszott a Vasutas, teljesen megérdemlten vezetett, a kispestiek viszont rengeteg hibával futballoztak. Ha egy üzlet beindul: hat minutum elteltével Bódi 20 méterről lőtte ki a hosszút (3-0). Lábra kaptak a vendégek, egy-két meleg pillanatot okoztak Gróf kapuja előtt, ám a debreceni cerberusnak nem kellett csillogtatnia tudását. Örömmámorban úszott a debreceni tábor, míg a Honvéd drukkerek kemény szavakkal fejezték ki nemtetszésüket. Dzsudzsák akár le is zárhatta volna meccset, de hat méterről az oldalhálóba lőtte a labdát, így a gólok számában nem történt változás. Egy labdaszerzést követően Ferenczi vette észre, hogy Szappanos messze kint áll kapujából és a félpálya közepéről lőtt, de kicsit rosszul célzott, majd Babunski közeli lövését hárította lábbal a kispesti hálóőr. Grófnak az utolsó percben akadt először munkája, de magabiztosan oldotta meg feladatát, mely után Erdős játékvezető véget vetett az első félidőnek. Akár öt-hat góllal is vezethetett volna 45 percnyi játék után a Lokomotív, de a szurkolók elégedetten állhattak fel székeikből, hiszen játszott a Loki!

A debreceni szakvezetőnek nem volt oka cserélni, változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a második félidőre. A 48. percben ismét talpon volt a debreceni publikum: Dzsudzsák beadása után az előre húzódó Deslandas fejelte középre, ahol védőpárja, Lagator bólintott a léc alá (4-0). Ezúttal válaszolt a Honvéd: Doka ívelt jobbról a tizenhatos sarkáról középre, Domingues megelőzte Bévárdit és öt méterről a kapuba fejelt (4-1). Majd Samperio lövése pattant meg egy lábon, kevéssel kerülvén el a hazai kaput. A szépítő találat lendületbe hozta a kispestieket, átvették a játék irányítását, nyomás alá helyezték a debreceni védelmet. Deslandes állíthatta volna vissza a négygólos előnyt, de közelről, félfordulatból kevéssel a keresztléc fölé bombázott. Rendezte sorait a DVSC, előbb Sós, majd Dzsudzsák veszélyeztetett, válaszul Zsótér tornáztatta meg Grófot. A 70. percben Bévárdi szabálytalankodott az ötösnél, Erdős játékvezető pedig büntetővel jutalmazta megmozdulását. A tizenegyest Samperio higgadtan értékesítette (4-2). Egy minutum elteltével egy gólra olvadt az előny: Jonsson a tizenhatos vonaláról lőtte ki a bal felsőt (4-3). Vérszemet kaptak a vendégek, már az egyenlítésért hajtottak, erre pedig kevesen gondoltak volna a második félidő elején. Tamás ültette hintába Bévárdit, majd szánta el magát lövésre, Gróf csak öklözni tudta az erős löketet. A piros-fehérek próbálták lassítani a játékot, megbecsülni a labdát, zártan védekezve őrizve sovány előnyüket a mérkőzés hajrájában. A 91. percben megfogyatkozott létszámban a Honvéd, miután Gomis leütötte Sóst, mely után Erdős azonnal felmutatta a piros kártyát a játékosnak. Ezzel elúszott a kispestiek egyenlítési reménye, a DVSC még ha nehezen is, de megnyerték egyik legfontosabb meccsüket.

OTP Bank Liga 9. forduló

DVSC – Budapest Honvéd: 4-3 (3-0)

DVSC: Gróf – Bévárdi (Baranyai 82’), Lagator, Deslandes, Ferenczi – Bódi (Sós 60’), Baráth (Dreskovic 82’), Varga, Dzsudzsák (Neofitidis 76’) – Szécsi, Babunski (Olawale 60’)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Honvéd: Szappanos – Doka (Jonsson 60’), Prenga, Cirkovic (Lovric 60’), Tamás – Gomis, Bocskay (Dominques 46’), Mitrovic (Plakoschenko 71’), Zsótér – Samperio, Kocsis (Ennin 46’)

Vezetőedző: Tam Courts

Gólszerzők: Babunski 15’, Baráth 26’, Bódi 32’, Lagator 48’ ill. Domingues 53’, Samperio 70’, Jonsson 71’

Kiállítva: Gomis 91’

Környezetbarát fatüzelés

Bereményi Géza

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek