Sport
2022-09-28

Javuló játékkal két pontot itthon tartottunk

Nagy izgalmak közepette várta kedden este a debreceni közönség az SC Csíkszereda érkezését. A mieink a harmadik bajnoki meccsük előtt álltak, pontot, pontokat viszont még nem sikerült szerezniük. Ezen a téren a Sportclub sem teljesített jobban, de mindenki tisztában volt azzal, hogy bármikor beindulhat a székelyek félelmetes gépezete, és akkor csak kevés csapat képes megállni előttük.

Mindkét együttesnek nagyon kellettek a pontok, a debrecenieknek különösen, hiszen számukra hosszú idegenbeli sorozat következik, október 14-én lesz ismét hazai mérkőzésük.

A vendégcsapat kezdett élesebben, 50 másodperc alatt kétszer próbálták bevenni Hetényi Zoli kapuját, de a válogatott hálóőr a helyén volt. 03.55-nél Reisz pontos átadással találta meg Beczét, aki közelről megszerezte a székelyeknek a vezetést. A gól után tovább nyomott a Szereda, a mieink rendre alulmaradtak a párharcokban, nehezen tudták tartani a pakkot. A 6. percben Smirnov szerzett korongot, lövését azonban Adorján hárította. Szűk két perccel utóbb Bogesicet állították ki, ám a hátrányt sikerült kivédekezni. 12.01-nél ismét a nagyot küzdő Bogesicnél láttak szabálytalanságot a játékvezetők, de ezt a hátrányt is kibekkeltük. A 16. minutában Hetényi Zoli megfogott egy 2 az 1 elleni kontrát, majd harmadszor is hátrányba kerültünk, ezúttal Mihalik Gergőre pedig fújtak rá egy bottal lökést. Kevesebb, mint két perccel a harmad vége újra ismét Hetényi Zoli volt munkában, egy nagy ziccert hárított még nagyobb bravúrral. 17.56-nál Beczét zavarták le a jégről, az első etap végén azonban az állás már nem változott. A versenybíróság összesítése szerint 9-20 volt a kapura lövések száma, ami aláhúzza, hogy Hetényi Zoli vezetésével mekkorát harcolt a mieink védelme.

A 2. játékrészre agilisabb, keményebb hokival jöttek ki a mieink. A vendégcsapat fenn akarta tartani az egyetemistákra gyakorolt nyomást, de ez csak kevéssé sikerült nekik, a srácok egyre jobban belelendültek a mérkőzésbe. Sokszor támadtuk a vendégek kapuját, a középtávoli próbálkozásokra eleinte még volt ideje rákészülni Adorjánnak, de a tendencia a mieink javára fordult. 31.23-nál a változatosság kedvéért Izacky-t ültették ki, de a Szereda ezt a lehetőséget sem tudta kihasználni. A 34. percben Izacky szerzett korongot, tőle Dalecky közbenjárásával Spirko kapta, és elegáns mozdulattal a vendégek hálójába emelte. 37.56-nál Mazzag került a büntetőpadra, ám az ötödik emberhátrányos szituációt is hárította a hazai védelem. A statisztikai adatok jól érzékeltetik a a debreceni fölényt, a kapura lövéseket nagy különbséggel (15-8) nyertük.

A 3. harmadra mindkét csapat azzal a szándékkal érkezett, hogy döntésre viszik a találkozó sorsát. A 49. percben Reisz maradt őrizetlenül a kapunk előtt és közelről vezetéshez juttatta az erdélyi együttest. A srácok azonban ezt nem hagyták válasz nélkül; az 52. percben Kubat kiállítása révén előnyhöz jutottunk és 53.07-nél Novotny kíméletlenül beverte Molnár Dávid átadását, a helyzetet Izacky készítette elő. Az 57. percben Hetényi Zolinál láttak szabálytalanságot a játékvezetők, ezt Mihalik András ülte le, kapusunk pedig többször is nagy bravúrral védett. Az utolsó percben Voklát is kiszórták, nehéz helyzetbe kerültünk, mivel így eleve hátrányban kezdtük meg a hosszabbítást.

A ráadásban hevesen támadtak a létszámfórban játszó szeredaiak, a hazai védekezés azonban Hetényi Zoli vezetésével áttörhetetlennek bizonyult. A másik kapu előtt is akadt veszélyes helyzet, Izacky ziccerét hárította Adorján. 62.23-nál dőlt el a meccs és a bónusz pont sorsa; Spirko beadását Dalecky elemi erővel zúzta be a vendégek hálójába.

A gyengébb kezdés után fokozatosan érték el az üzemi hőfokot a mieink, és dacára az ellenük befújt 7 kiállításnak, hosszabbításra vitték, majd meg is nyerték az összecsapást. A srácoktól nagy fegyvertény volt, hogy valamennyi emberhátrányt sikerült gól nélkül lehozni, és az első teljes értékű előnyünkből visszajöttünk a meccsbe. Nagyjából a meccs felétől kezdve alapvetően a mieink akarata érvényesült, bár a szeredaiak is számos veszélyes ellenakciót vezettek. Bízunk abban, hogy a szép győzelem hatására a srácok önbizalma jelentős mértékben növekszik, amire nagy szükségünk is lesz a hosszú idegenbeli széria során.  Az első találkozóra már csütörtökön este sor kerül, a helyszín az Újpesti Jégcsarnok. A lila-fehérek elleni találkozónkat az M4 Sport 18.50 órától élőben közvetíti. Bár nincs jobb a helyszíni buzdításnál, ne feledjük; lehet a TV képernyő előtt is szurkolni, amire nagy szüksége lesz a mieinknek.

A találkozó után a debreceniek mestere, György József elemezte a történteket.

– Az 1. harmadban gyengén ment a játék, sok egyéni hibát vétettünk, ezek közül Becze a negyedik percben kihasznált egyet, szeredai előnnyel fordultunk a 2. etapra. A szünetben átbeszéltük a teendőket, sikerült rendet tenni a fejekben. A 2. játékrészben jól hokiztunk, a 34. percben egyenlítettünk, a találatot Spirko szerezte Dalecky átadásából. Meglett volna az esély a fordításra is, azonban a harmadbeli két kiállításunk ennek útját állta. A 3. szakaszban az volt a célunk, hogy tartsuk a nyomást a szeredai csapaton, de újabb három kiállítással ezt már nem tudtuk megvalósítani. A hátrányokat sikerült kivédekezni, ám egy egyéni hiba után Reisz újra vezetést szerzett a vendégeknek. Az első teljes értékű emberelőnyünkből Novotny az 54. percben egalizált. 59.19-nél megint emberhátrányba kényszerültünk, ami áthúzódott a hosszabbításba. Ezt is kibekkeltük, ezáltal a mi oldalunkra került a kezdeményezés, amit a 63. percben Dalecky-nek sikerült gólra váltania. Rosszul kezdtünk, ennek okán külön pozitívum, hogy sikerült hét (!) emberhátrányt kivédekezni, egy előnyből gólt szerezni és a gyenge kezdés után megfordítani az összecsapást.

2022. szeptember 27. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 15
DEAC–SC Csíkszereda 3-2 hu. (0-1, 1-0,1-1, 1-0)
Gólszerzők: Spirko, Novotny és Dalecky, illetve Becze és Reisz

=Müller Károly=

Átadták az Újkerti Közösségi Kertet

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek