Sport
2022-09-22

Aranycsapattá kovácsolódtak a DAK-DEAC ifjú asztaliteniszezői

Gödöllőn rendezték az Országos Újonc Fiú Csapatbajnokságot, amelynek U13-as korosztályában az Arany Borisz, Tokai Ádám és Kovács Tamás hármas minden csapatot maga mögé utasítva első helyen végzett.

A versenyen induló nyolc, egyenként három főből álló csapatokat két csoportra osztották a szervezők. A selejtezőben a fiúk három magabiztos győzelemmel kezdtek. A Cegléd és a BVSC II. csapatát 3:0 arányban, a KSI-t 3:1 arányban verte együttesünk, majd a döntőbe jutásért a BVSC első gárdáját is 3:0 arányban ütöttük ki. A fináléban ismét a KSI-vel kerültek össze a fiúk, akik ellen 3:2-es győzelmet aratva, a lejátszott, összesen 18 meccsből mindössze 3-at elveszítve nyerték meg a versenyt.

Kiemelendő az U11-es, tehát az adott korosztálynál még eggyel lejjebb is versenyző Tokai Ádám teljesítménye, aki minden mérkőzését megnyerte a csapatbajnokság során, illetve korosztályának egyéni versenyében bronzérmet nyert. Ádám nemrég a MOATSZ Kupán egyéniben is a dobogó tetejére állhatott az U11-es korosztály győzteseként, és második helyre jött fel az U11-es országos ranglistán.

A győztes csapat mindhárom tagja az NB III-ban, a felnőttek között versengve is egyre magabiztosabban szerepel, és a fiúk alkalmanként 3 mérkőzéssel is hozzájárulnak a csapatuk győzelméhez.

A gödöllői versenyen az U13-as leányok csapatbajnokságában is sikerült éremmel zárni a küzdelmeket. A DAK-DEAC versenyzői (Koncz Júlia, Gindele Hanna Rebeka és Mészáros-Wachter Nóra) bronzérmet szereztek. Az U11-es Koncz Júlia egyéniben is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az „Aranyfokozatú” országos ranglista versenyt így egy arany és három bronzéremmel zárták a DAK-DEAC ifjú tehetségei.

A versenyzők felkészítésében Bálint Zsolt, Mircea Podoba, Balázs Bence és Bakos Péter vettek részt.

Bakos Péter

Lucerna mint alternatív fehérjebomba

Parki sétányként is szolgáló járda épül a debreceni Karinthy Frigyes utcán

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek