Sport
2022-09-21

A hokiisten ellenünk volt ezen az estén

Kedden este a bajnoki döntőre aspiráló erdélyi együttesek közül a Gyergyói HK látogatott a Debreceni Jégcsarnokba. A székelyek ezzel a meccsel debütáltak az idei Erste Ligában, így kevés szakmai info látott napvilágot róluk. A játékoskeretük nagy részét ellenben jól ismerhettük az elmúlt idényből, ennek alapján nem volt nehéz megállapítani, hogy az ellenfelekre nézve életveszélyes elegyet formálnak a magyar, a székely és a külföldi játékosokból.

Nagy kérdés volt, mikor szakad meg a Gyergyó hosszú győzelmi szériája a debreceniek ellen, és magától értetődő módon ezt forszírozták a hazai játékosok, edzők és a szurkolók is. A mérkőzés alkalmat adott arra, hogy a megjelentek köszöntsék a hazaiak születésnaposait, az ifjú hálóőrt, Antek Tamást és a korábbi juniorkapust, a csapatvezető Fucskó Tamást.

Nagy iramú hokival indult a mérkőzés, az első percekben a hazaiak voltak valamivel veszélyesebbek. Hetényi Zolinak a harmadik percben kellett az első igazán veszélyes próbálkozást hárítani. A másik oldalon Molnár Dávid eresztett el egy egészséges lövést, Rinne azonban résen volt. A vendégek keményen védték kapujuk előterét, a 12. percben azoban mégis kapituláltak, Spirko cselezgetett, majd Dalecky középre adását a jól érkező Zalamay a gyergyói hálóba vágta. Alig egy perccel utóbb nagy helyzetbe került a vendégcsapat, Hetényi Zoli azonban óriásit tornázott. Az utolsó perceket erősen megnyomták a székelyek, Bodo játszotta ki jobb oldalra a pakkot, Orban pedig éles lövéssel kiegyenlítette az állást.

A 2.játékrész elején folytatódott az oda-vissza pulzáló játék, felkeményedett a találkozó. 26.03-nál Mihalik András ugrott ki a gyergyói védők közül, a jobb oldalon érkező Spirkót hozta helyzetbe, aki nem hibázott. Tovább támadott a hazai együttes, különösen Spirko volt elemében. A 30. perc táján Rinne többször is góltól mentette meg a csapatát. Jól kombináltak, gólra törően hokiztak a mieink, ám ezt a szakaszt derékba törte egy csapatbüntetés, amit 31.54-nél, játékkésleltetés okán szabtak ki a játékvezetők. A vendégek megnyomták a cserét, a 34. percben Orban átadását Vincze Péter lőtte rá, a pattogó korong utat talált az egyetemisták hálójába. 39.10-nél újra emberhátrányba kerültek a mieink, Molnár Gergő bottal akasztás miatt távozott a büntetőpadra. A hokiisten ezúttal látványosan mutatta meg a hatalmát, 0.4 másodperc (!) állt az eredményjelzőn, amikor Vincze távoli lövése megpattant, vezetett a vendégcsapat…

A 3. harmad elején a debreceniek megpróbálták azt a hokit játszani, ami a meccs első felében eredményt hozott. Az etap 2. percében Mihalik András ugrott ki, lőtt, de a korong ezen az estén nem nekünk pattant. 43.32-nél a debreceni kapu mögött fekvő Bogesic kézzel kisöpörte maga alól a pakkot, de kiküldték korongfogás címén… 44.14-nél az emberhátrányból Sylvestre révén kaptunk egy újabb találatot, majd 44.38-nál Szigeti lövése pattant be Hetényi Zoliról. Ebben a játékmegszakításban György József időt kért, hogy megnyugtassa érthetően felzaklatott legénységét. A srácok 2-5-ös állásnál sem adták fel, de több gól már nem esett.

Sajnos, vagy nem, a csapatsportok világában előfordul olyasmi, hogy egy csapat akármit tesz, nem tud kilábalni egy pechszériából. A mi esetünkben a második harmad közepén kezdte a szerencsefaktor átvenni a dolgok irányítását; összesen 3 gólt kaptunk emberhátrányból, az egyik 0,4 másodperccel a harmad vége előtt esett, miközben az ellenfélnek minden korong jól pattant, nekünk viszont semmi nem jött össze. Dicséretes, hogy a játékosaink akkor is megpróbáltak mindent, amikor nyilvánvalóvá lett, hogy nem tudunk jól kijönni ebből a mérkőzésből, pedig megdolgoztunk érte. Reméljük, gyorsan eljön az ideje annak, hogy Fortuna istenasszony ismét a kegyeibe fogadja a mieinket. Megérdemelnék…

Kíváncsiak voltunk a debreceni szakvezető, György József véleményére és a mindig korrekt vezetőedző visszafogottan nyilatkozott.

– Nem szeretnék minden apróbb gondot felemlegetni, ezért úgy kezdeném, hogy a 2. harmad végén következett be a fordulópont, ekkor lépett igazán működésbe a szerencsefaktor; 4 tizedmásodperccel (!) a szünet előtt szerzett gólt a Gyergyó. Mindezek ellenére a 3. harmad elején volt három nagy helyzetünk, de szépítés helyett megint kaptunk egy hátrányt, és abból az ellenfél belőtte a negyedik gólját. Azt kértem a srácoktól, hogy ugyanazt játsszuk, amit eddig csináltunk, de ehhez ki kellett nyílni hátul, ahelyett, hogy feljebb zárkóztunk volna, ötödször is betaláltak. A csapat végig nagyot küzdött, messzemenőkig meg vagyok elégedve a teljesítményükkel. Többször is elmondtam már, hogy nagyon sűrű lett a mezőny az idei Erste Ligában, így egészen más értéke lesz mondjuk egy emberelőnyös játéknak, ezt bizonyítja, hogy a két döntő gólt kaptunk emberhátrányból – összegzett György József.

szeptember 20. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 6
DEAC – Gyergyói HK 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)
Gólszerzők: Zalamay és Spirko, illetve Vincze P.(2), Orban, Sylvestre és Szigeti

=Müller Károly=

Gyógyszerészek a betegágy mellett

Találkozás -a zene és tánc összeolvadása

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek