Sport
2022-09-03

Dombival megtört a jég, első győzelmét szerezte a DVSC

A végig nagy akarattal és elszántan futballozó debreceniek okos taktikus és fegyelmezett játékkal győzte le a Fehérvárt.

A zalaegerszegi vereséget követően ideiglenesen új edzővel készült következő megmérettetésére a DVSC. A szombati, Fehérvár elleni találkozón Dombi Tibor irányította a csapatot, Madar Csaba és a háttérből Herczeg András volt a segítségére. A nagy kérdés az volt, az elmúlt pár napban mennyire sikerült felrázni a társaságot. Három változás történt a kezdőben a ZTE elleni meccshez képest, visszakerült a védelem tengelyébe Romachuk, a középpályára Dzsudzsák, valamit a támadósorba Babunski.

Aktívabban kezdett a Vasutas, az első percekben birtokolták a labdát, a játék leginkább a Fehérvár térfelén zajlott. Az első helyzet viszont a Vidi előtt adódott: Dárdai szabadrúgását Zivzivadze csúsztatta meg, ám Hrabina résen volt, vetődve oldalra ütötte a labdát. a 7. percben megzördült a vendégek hálója, ám Szécsi gólját érvénytelenített a játékvezető, mivel Dzsudzsák már az alapvonalon túlról adta be a labdát. Egyértelműen a piros-fehérek irányították a játékot, nem egy kellemetlen pillanatot okoztak Dzsudzsákék Kovács kapuja előtt.

Negyedóra elteltével kiegyenlítődött a játék, a Vidi is eljutott a debreceni tizenhatosig, sőt veszélyeztetett is, Zivzivadze fejese csak kevéssel ment mellé. Jó ritmusban zajlott a mérkőzés, felváltva támadtak a csapatok, helyzeteket viszont nem lehetett feljegyezni. Két Dzsudzsák szöglet okozott riadalmat vendégoldalon, ám Kovács mindkét esetben jól avatkozott közbe, majd indította Bambgoyet, ám Ferenczi menteni tudott. Két helyzettel válaszoltak a hajdúságiak, gólt azonban továbbra sem láthattak a hazai szurkolók. Ferenczi hozta nehéz helyzetbe társait, lényegében gólpasszt adott Zivzivadzének, aki átemelte a labdát Hrabina fölött, de Romanchuk az utolsó pillanapban kifejelte a játékszert.

A 36. percben döbbenetes jelenet zajlott a pályán, Horváth ütközött Gyurcsó könyökével, mely után a debreceni játékos mozdulatlanul terült el a gyepen. Érződött nagy a baj, jött is azonnal a segítség, szerencsére ápolás után saját lábán jött le a pályáról a Loki támadója. A mérkőzést viszont nem folytathatta, helyére Kiziridist küldte harcba Dombi Tibor. Amint újra indult a játék, Hrabina védett hatalmasat, aki Dárdai szabadrúgását piszkálta ki a jobb felsőből. A hosszabbításban talpon volt a debreceni publikum, ugyanis a Loki megszerezte a vezetést: Dzsudzsák pontos beadását Babunski fejelte a kapuba (1-0). Többre már nem maradt idő, egygólos DVSC vezetéssel zárult az első félidő. Látva a Vasutas játékát, válasz kaptunk a bevezetőben feltett kérdésre, az új szakmai vezetésnek sikerült felráznia a csapatot.

Majdnem úgy kezdett a Lokomotív, ahogy az első félidőt lezárta, Kovácsnak Szécsi fejesét kellett kihalásznia a jobb felsőből. Fegyelmezetten, szervezetten játszottak a hazaiak, a fehérváriak nem találták rajtuk a fogást. Az 55. percben Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást a kaputól 18 méterre, Kovácsnak minden tudására szükség volt, hogy szögletre tolja a labdát. Majd Kiziridis tekert a hosszú felé, ám ezt már könnyedén fogta a Vidi hálóőre. Éledezett a Fehérvár, ám több veszélyes támadást vezetett, ám a hajdúsági védelem tökéletesen tette a dolgát. Beszorult kapuja elé a Debrecen, ám a piros-fehérek hősiesen őrizték előnyüket, mindig volt valaki, aki megakasztotta a vendégtámadásokat. Egy ellentámadás végén Baráth vette célba a kaput, ám Kovács könnyedén szedte fel a labdát. Szervezettség, tudatosság jellemezte a Loki játékát, fegyelmezetten futballoztak a cívisvárosiak, biztosan őrizték előnyüket. Támadásra is futotta az erejükből, nem kevés gondot okoztak a fehérvári védelemnek, gyakran veszélyben forgott Kovács kapuja.

A hazai drukkerek érezték, megfogható a Vidi, zúgott is a „Hajrá Loki” a stadionban. Csigalassúsággal teltek a percek, de a lényeg továbbra sem változott, vezetett a DVSC! Mindent megpróbált a hosszabbításban a Fehérvár, tették ezt hiába, a szív és az akarat meghozta első gyümölcsét, a DVSC megnyerte a mérkőzést!

OTP Bank Liga 7. forduló

DVSC – MOL Fehérvár: 1-0 (1-0)

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Romachuk, Deslandes, Ferenczi – Dzsudzsák, Baráth, Varga (Lagator 71’), Horváth K. (Kiziridis 38’) – Szécsi (Neofytidis 89’), Babunski (Dieye 71’)

Mb. edző: Dombi Tibor

MOL Fehérvár: Kovács D. – Szerafimov (Liedniev 86’), Larsen, Stopira, Nego – Pinto (Bumba 66’), Fiola, Hangya (Heister 73’), Bambgoye – Zivzivadze, Dárdai (Schön 66’)

Vezetőedző: Michael Boris

Gólszerző: Babunski 45+3’

 

Ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában az erdőtüzek miatt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek