Sport
2022-09-03

A szegedi fiatalok érkeznek a DESOK-ba

Szombaton a 2022-2023-as szezon első NB I/B-s bajnokiját hazai pályán játsszák kézilabdázóink. Az ellenfél a Pick Szeged U21-es gárdája lesz.

A csongrádi fiatalok ellen az előző szezonban két szoros meccset vívtunk: hazai pályán 29-27-re nyertünk, Szegeden kikaptunk 28-27-re. Most is nehéz összecsapás vár a mieinkre, a Magyar Kupában elért magabiztos siker ugyanakkor megadta az alaphangot a bajnoki rajtra.

– A kupagyőzelem valóban jót tett a hangulatnak – kezdte csapatkapitányunk, Hornyák Zoltán. – Az első félidőben rengeteg helyzetet kihagytunk, igaz, a hazaiak kapusa átlagon felüli teljesítményt nyújtott. A szünet után a játékunk már közelített ahhoz, amit mutatnunk kellene. Ebből az eredményből viszont nem vonnék le messzemenő következtetéseket, mert bár a Mezőkövesd kerete nem változott szinte semmit, de mégis a harmadosztályra készül. Extra motivációval várjuk az idényt és a Szeged elleni mérkőzést is. A vendégek kerete fiatal játékosokból áll, ám akadémiai csapatról van szó, ezáltal nagyon sokat is edzenek, szóval nem számítunk könnyű meccsre. Készülünk, és reméljük, a rutinunk felülkerekedik a fiatalságon. Az előző szezonban történtek után amúgy is ég bennünk a bizonyítási vágy, hogy megmutassuk, nem vagyunk odavalók, mint ahol végeztünk. Kiss Roland érkezése mindenképpen erősítés, és sokat számít, hogy csatlakozott az előző szezonban sérüléssel bajlódó Balázs Sándor, illetve Rédei Pisti is felépült. Ahhoz, hogy ne ismélődjön meg a legutóbbi eset, amikor a kiesőhelyre sodródtunk, mentálisan és taktikailag kell sokkal több ebben az idényben – hangsúlyozta Hornyák Zoltán.

A mérkzésre belépőjegyet ONLINE, vagy a meccs napján a helyszínen lehet vásárolni 1000 és 500 forintos árakon. Élő közvetítés a DEAC Youtube-csatornáján lesz.

NB I/B 1. forduló
DEAC–Pick Szeged U21
szombat 18:00, DESOK

Több mint 26 ezer fiatalt segített adómentes keresethez a Nyári diákmunka program

Házi szederszörp gyorsan, egyszerűen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek