Sport
2022-08-29

Magyar Kupával kezdenek kézilabdázóink

Hétvégén kezdetét veszi a kézilabda NB I/B új szezonja, ám előtte a DEAC Magyar Kupa-találkozót vív a szintén másodosztályban szereplő Mezőkövesd otthonában. Az összecsapást kedden 18 órakor rendezik, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Kézilabdázóink július 21-én kezdték a felkészülést, azóta lejátszottak hat edzőmeccset. Az Ózd ellen oda-vissza DEAC-győzelem született, de nyertünk a DVTK és az Acélváros ellen is, míg az Eger és a Békés jobbnak bizonyult. A keret nagy része egyben maradt, és érkezett két új erősítés Kiss Axel és Kiss Roland személyében, így vág neki tehát a szezonnak együttesünk.

– Amit elterveztünk, sikerült megfelelően elvégezni – kezdte a DEAC kézilabdacsapatának vezetőedzője, Mándi Norbert. – A felkészülési meccseken láttam nagyon jó dolgokat, amiket mindenképp tovább kell vinnünk, de természetesen vannak hibák is, ezeket folyamatosan javítani kell. Lépésről lépésre haladunk, szemmel látható a csapat fejlődése, úgy gondolom, jó úton járunk. Bízom benne, hogy a célunkat el fogjuk érni, ami jelen pillanatban egy formálódó csapattal nem lehet más, mint a bennmaradás, de ha még jobb eredménnyel zárjuk a bajnokságot, boldogok leszünk.

Mándi Norbert a keddi Magyar Kupa-mérkőzésről is beszélt. Mint elmondta, a találkozó a hétvégi bajnoki rajtra való felkészülésnek is tekinthető.

– A lényeg az lenne, hogy amiket eddig gyakoroltunk, azt megvalósítsuk a kupameccsen és a hétvégi bajnoki fordulóban egyaránt. Fontos lenne a győzelem, hogy jó fizikai, szellemi és lelkiállapotban várjuk a Szeged elleni rajtot. A Mezőkövesd kerete jelentősen átalakult a nyáron, de azért maradtak a tavalyi csapatból is. Úgy kell kezelni őket, mint egy NB I/B-s gárdát. Mindenképpen jó mérkőzésre van kilátás, szeretnénk győztesen elhagyni a pályát – fűzte hozzá Mándi Norbert.

Magyar Kupa 1. forduló
Mezőkövesdi KC–DEAC
kedd 18:00, Városi Sportcsarnok Mezőkövesd

Mozgalmas nyár a SET-ben

Papp László

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek