Sport
2022-08-10

Megszerzi-e első győzelmét a Loki?

Joao Janeiro együttese pénteken este 8 órától a Vasast látja vendégül a Nagyerdei Stadionban.

Újra pályára lép a DVSC, amely pénteken 20 órától az újonc angyalföldieket fogadja hazai környezetben. Az NB I. első két fordulójában mindkét gárda döntetlennel kezdte az idei szezont. Vida Mátéék előbb a Kecskemét otthonában, majd egy héttel később a Pakssal osztozkodtak a pontokon az Illovszky Rudolf Stadionban. A hajdúságiak mérlege is hasonló, hiszen a szezonnyitón Kisvárdán az utolsó utáni pillanatokban egalizált Bárány Donát, míg a hazai debütáláson a szintén frissen feljutó Kecskemét ellen sem sikerült megszerezni első győzelmét a Lokomotívnak.

A Vasasnál is sok változás volt a nyáron. Elég csak az új igazolásokra gondolni, hiszen olyan rutinos labdarúgók csatlakoztak a budapesti egyesülethez többek közt, mint Novothny Soma, Baráth Botond, Dombó Dávid vagy Géresi Krisztián. A soron következő párharcot sokan talán az előző kiírásban várták a legmagasabb osztályban, azonban az NB II.-ből a 2020/21-es szezonban a DVSC és a Gyirmót jutott fel, hiszen a piros-kékek az utolsó előtti fordulóban Nyíregyházán pontokat hullajtottak, így elbukták a feljutást, melynek következtében most pénteken kerülhet sor az NB I.-ben egy újabb Debrecen – Vasas mérkőzésre. Hiba lenne lebecsülni Kuttor Attila tanítványait, hiszen a felkészülési időszakban is megmérkőzött egymással a két együttes, melyet a fővárosi csapat nyert 1-0-ra.

Ami a hajdúságiakat illeti, Joao Janeiro alaposan feltüzelte a gárdát és a portugál mester szenvedélyét át tudta adni játékosainak, melynek következtében teljesen új arcukat mutatják Dzsudzsák Balázsék az előző szezonhoz képest. A piros-fehérek mindkét mérkőzésén látszott, hogy az utolsó pillanatig hajtanak. Kisvárdán meg is lett ennek az eredménye, míg a Kecskemét ellen kimaradtak ugyan a meccslabdák, de a publikum állva tapsolta a Janeiro-legények produktumát. A pénteki mérkőzésen biztosan hiányozni fog még a keretből a sérüléssel bajlódó Gróf Dávid, ám posztriválisa Megyeri Balázs remekül helyettesítette az előző összecsapáson. Továbbá a kedden szerződtetett görög szélső, Alexandrosz Kyziridisz már valószínűleg ott lesz a nevezett játékosok közt.

Biztosak lehetünk benne, hogy a végsőkig küzdő, szenvedélyes mentalitás ezúttal is érezhető lesz a gárdán, amely hogyha párosul a Nagyerdei Stadion páratlan hangulatával, akkor jó eséllyel megszerezheti első győzelmét az idei pontvadászatban a Loki.

O.K.

Székelyföldi körverseny - Lengyel siker Csíkszeredában, Karl harmadik

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek