Sport
2022-08-09

Szerdán lejátsszuk az első edzőmeccset

Július 25-e óta tart és a héten új szakaszához érkezik jégkorongcsapatunk felkészülése. Szerdán este kerül sor ugyanis az első edzőmeccsre, amikor a FEHA 19 (korábban Titánok) együttese látogat Debrecenbe.

A fehérvári fiatalokkal a múlt szezonban színvonalas, kemény csatákat vívtunk, szinte biztosra vehető, hogy az idei első találkozó is jó hírét viszi majd a hazai jégkorongsportnak. Az előkészületek jelen szakaszában az edzők számára általában a jó értelemben vett kísérletezés a cél, ahol felmérhetik, hol tart a csapatuk néhány héttel a bajnoki rajt előtt. György József, az egyetemisták vezetőedzője így beszélt erről a mérkőzés előtt.

A fő célunk az, hogy lemérjük, milyen szintre tudtuk felhozni a srácokat az elmúlt hetek során, milyen összetételben működnek a legjobban a sorok, ki kivel, kikkel tud legjobban együtt játszani, és mire elegendő az eddig felhalmozott fizikai és technikai ismeretanyag. Természetesen kíváncsiak vagyunk arra is, hogyan teljesítenek az új játékosok, különösen a védekezés terén. Nem lesz könnyű dolgunk, az ellenfeleink ambiciózus fiatalok, sokat fognak hajtani, ütközni, akik a további karrierjükért hokiznak. Egy biztos, a meccs tempója ellen nemigen lesz kifogás. Ami a mieinket illeti, négy sorral fogunk a jégre lépni, a csapatban több utánpótlás korú játékosunk is szerepet kap majd. Sajnos a kisebb sérüléssel bajlódó Kozma Fecót nélkülöznünk kell, rajta kívül azonban minden debreceni fiatal ott lesz a pályán – tudtuk meg György Józseftől.

Mivel a mieink elég régen, március 23-án játszották az utolsó hazai bajnoki meccsüket az Erste Ligában, így valószínű, hogy a tisztelt debreceni publikum „ki van már éhezve” egy ütős hokimeccsre. Ezúton hívjuk fel a szurkolók és a szimpatizánsok szíves figyelmét a szerda esti meccsre, mely 18.30-kor veszi kezdetét és ingyenesen tekinthető meg.

 

Edzőmeccs

DEAC–FEHA19

2022.08.10. 18.30

Debreceni Jégcsarnok

 

 

 

=Müller Károly=

Fodor Antal: A fiúk jó hangulatban kezdték a munkát

Célkeresztben Kovács Patrikkal

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek