Sport
2022-08-07

Továbbjutást ért a nagy feltámadás

A DEAC női futballistái megjárták a poklot és a mennyet is a Kazincbarcika elleni kupameccs során. Az első félidőben ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a kapusunk és a védelmünk megingásait, ennek köszönhetően háromgólos előnyre tett szert. Szorosabb is lehetett volna az eredmény a szünetben, de sajnos nem tudtunk élni a helyzeteinkkel.

A második félidőben aztán óriási fordítást mutatottunk be. A felzárkózást két tizenegyesből szerzett találattal kezdtük meg, aztán egy szépen felépített támadás végén Szűcs Éva köszönt be, ezzel egalizáltunk. A 86. percben a büntetőket kiharcoló Pintye Vivien villant meg, majd a végeredményt a 92. minutumban Hardon Rita állította be.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, ugyanis a sírból hozták vissza ezt a mérkőzést. A szünetben próbáltam lelket önteni a játékosaimba, elmondtam nekik, hogy bízom bennük. Szűk keret állt a rendelkezésemre, ez is növeli a siker értékét. Már az első félidőben akadtak góllal kecsegtető lehetőségeink, ám ezeket elpuskáztuk. Ki kell emelnem Pintye Vivien teljesítményét, szerintem ő volt a meccs legjobbja. Annak is örülök, hogy Szűcs Évi a bemutatkozását egy találattal tette emlékezetesebbé. Óriási löketet adhat ez a továbbjutás – összegzett Krascsenics Csilla.

Simple Női Kupa 1. forduló
Kolorcity KBSC-DVSC-DEAC 3-5 (3-0)
Pete András Stadion, vezette: Kalmár Petra.
gólszerzők: Balogh D. (11., 45+1.), Tirpák (34.), ill. Pintye (49., 86. – az elsőt 11-esből), Kota (62. – 11-esből), Szűcs (75.), Hardon (92.)
A DEAC összeállítása: Oláh O. – Kovács K., Kiss B., Kengye , Kajári – Kota , Hardon , Pintye – Gajzágó (Mucsi, 26.), Szűcs É., Jakus. Vezetőedző: Krascsenics Csilla.

Tudomány

A Húsvét-sziget tanulságos története

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek