Sport
2022-08-04

Labdarúgás: Újoncot fogad szombaton a Loki

Dzsudzsák Balázsék a hét év után ismét élvonalban szereplő Kecskemétet látják vendégül.

A DVSC labdarúgócsapata múlt vasárnap Kisvárdán kezdte meg szereplését az NB I 2022/2023-as idényében, ahol a házigazda ugyan kétszer is vezetett, Dzsudzsák és Bárány révén mindkétszer szépített a debreceni csapat és hozott el egy pontot a Várkerti Stadionból. Joao Janeiro legényei azonban nem sokat pihenhettek, hiszen szombaton 20 órától már az élvonalba 2015 után visszatérő Kecskeméti TE alakulatát fogadják a Nagyerdőn.

Hét év alatt sok mindent átéltek a csapatok, és vele együtt a szurkolók is. A 2014/2015-ös szezon végén a Loki egy hajszállal maradt le a dobogóról, míg a KTE hiába végzett a 9. pozícióban – akkor ráadásul még 16 csapatos volt a bajnokság – licenc hiányában búcsúzni kényszerült. A lila-fehéreket működtető kft lényegében meg is szűnt, a gárda pedig a megye I-től tornázhatta feljebb magát. 2018-ban sikerült feljutnia az NB III-ba a klubnak, ahol három szezont töltött el. A 2020/2021-es bajnoki évnek a feljutás céljával vágott neki a Kecskemét, mely végül a második helyen végzett a csoportban, de mivel a bajnok Iváncsa nem kért licencet a másodosztályú bajnokságra, így a KTE jutott az NB II-be. A kiskunságiak tavaly a másodosztályban végig kiegyensúlyozottan teljesítettek, és többször is borítva a papírformát végül ezüstérmet szereztek, és jutottak vissza az első osztályba. A DVSC azóta az élvonalban több éremre is szert tett, majd egy év erejéig megjárta a másodosztályt, az előző idényben pedig már fordulókkal a vége előtt biztossá vált, hogy idén is a legjobbak között láthatjuk.

A Vasas ellen a csaknem egy órán át emberhátrányban játszó Kecskemét a nyitó fordulóban döntetlent (0–0) játszott, nagy kérdés, hogy a papíron mintegy 5 millió euróval gyengébb játékoskeretével mire megy a szintén egy ponttal kezdő Lokival. Mivel a piros-fehéreknél a nyáron egészen átalakult – és egyben erősödött – a keret, a Joao Janeiro vezette DVSC akár már egészen merész álmokat is szövögethet, de a realitások talaján maradva idén sokkal inkább egy stabil középcsapattá válhat.

A cívisvárosban legutóbb nyolc esztendeje léptek pályára a csapatok, akkor gól nélküli döntetlen született. A feleknek egyébként a 15. egymás elleni NB I-es mérkőzése lesz a szombati bajnoki, eddig 9 Loki-győzelem mellett 3 lila-fehér siker született, 2 alkalommal pedig döntetlennel zárult a találkozó.

Azonban a Lokomotívnak van miért visszavágni, hiszen tavaly a Magyar Kupában a Kecskemét a saját pályáján hosszabbítás után 2-1-es győzelmet ért el, mellyel Bódi Ádámék búcsúztak a sorozattól. A mostani összecsapás minden bizonnyal egy máshogy alakul majd, ha pedig úgy küzdenek a debreceniek, mint tették azt múlt hétvégén, könnyen nyerhetnek – amely az első hazai meccs lévén a nézőszám további alakulása miatt is fontos.

Labdarúgó NB I, 2. forduló

DVSC – Kecskeméti TE

08.06. 20:00        Debrecen, Nagyerdei Stadion

T.H.

Foto:dvsc.hu

 

Kiss Axel a DEAC-ban folytatja

Hidegvérű lovakat is bemutatnak a Farmer Expón

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek