Sport
2022-07-21

A DEAC vívója összetett junior világkupa-győztes

Battai Sugár nagyon örül annak is, hogy a következő idényt a felnőtt világranglista legjobb 50 versenyzője között kezdheti.

A kairói vívó-világbajnokságon a női kardozók legjobb magyarjaként a 24. helyen zárt a DEAC 19 éves versenyzője, Battai Sugár Katinka, aki számára ezzel véget ért az egyéni szezon. Az már korábban ismert volt, hogy a junior világranglista élén végzett, és ezáltal összetett világkupa-győztes lett. Azóta az is véglegessé vált, hogy a felnőttranglistán sikerült a legjobb ötvenbe kerülnie, ugyanis 49. lett. A debreceni vívósport történetében ilyen jó eredményt még senki nem ért el.

– A szakosztályban nagyon örül mindenki Sugi eredményének, azonban nekem van hiányérzetem, mert kicsit nagyobb koncentrációval akár még előrébb lehetett volna végezni. A világbajnokságon megszerzett tapasztalatokat ugyanakkor tanítványom a jövőben biztosan hasznosan tudja majd kamatoztatni – összegzett Battai Sugár edzője, Dávid László.

Fiatal vívónk is értékelte az elmúlt napokat. Mint elmondta, a 32 közötti ellenfelével, Caroline Querolival először találkozott versenyen.

– Nehezen indult a nap, és kicsit túl is izgultam az első asszót, ami majdnem visszaütött, de a végét tudtam irányítani, így sikerült tovabbjutnom. Ami a következő mérkőzésemet illeti, Querolival korábban még sosem vívtam, és kicsit későn éreztem meg a mozgását, így csak szorosabbá tudtam tenni az összecsapást. A pénteki csapatselejtezőn mindent megteszünk, hogy a legjobb nyolc közé jussunk, és szombaton ismét vívjunk – fogalmazott Battai Sugár, aki hozzátette, nagyon örül annak, hogy a következő idényt a felnőtt világranglista legjobb 50 versenyzője között kezdheti.

Együtt Bíborkáért

Teltház a Campus Fesztivál csütörtöki napján

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek