Sport
2022-07-10

Junior úszó Eb - Újabb négy dobogó, Magyarország az éremtáblázat élén zárt

A zárónapon újabb négy érmet, egy aranyat, két ezüstöt és egy bronzot szerzett a magyar csapat a bukaresti junior úszó Európa-bajnokságon, így az éremtáblázat élén zárt.

A magyar szövetség beszámolója szerint az egész Eb-n remeklő Molnár Dóra és Pádár Nikolett egyaránt nagyszerűen úszott vasárnap is. Előbbi a 200 után az utolsó napon nagy hajrával 100 méter háton is diadalmaskodott, utóbbi pedig a 100 és 200 gyorson aratott sikerét követően 400 gyorson bronzérmet szerzett. Egyéni versenyeik után mindketten tagjai voltak az ezüstérmes 4x100 méteres női vegyesváltónak, melyet Pádár utolsó emberként a harmadik helyről a másodikra hozott fel úgy, hogy a váltásnál még egy másodperc hátránya volt az olaszokkal és 1.4 a franciákkal szemben, majd előbbit megelőzte, utóbbitól pedig csupán 15 századmásodperccel maradt el a végén.
    Molnár és Pádár egyaránt hat-hat éremmel, közte négy-négy arannyal fejezte be szereplését a román fővárosban, ahol tagjai voltak a győztes 4x100 és 4x200 méteres gyorsváltónak.
 

   A zárónap negyedik dobogós helyét Ábrahám Minna érte el, aki 200 méter vegyesen 2:14.28 perces korosztályos magyar csúccsal végzett a második helyen.
    Magyarország hat arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel megnyerte az éremtáblázatot, amire eddig egy junior Európa-bajnokságon, a 2005-ös budapesti viadalon volt példa.

F1: Leclerc nyerte az Osztrák Nagydíjat

Melegszik az idő a következő napokban

MTI

Szerző
Hasonló cikkek